Ptuj: Začenjajo novo sezono brezplačnih tematskih vodenj. Danes vodenje po kinu

Hojka Berlič
21.03.2024 04:00

V Javnem zavodu Ptuj napovedujejo, da prav z današnjim brezplačnim turističnim vodenjem začenjajo osmo sezono projekta Odkrivamo Ptuj. Vodenja bodo tudi na temo sv. Jurija in zgodbe o Parzivalu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Prvo vodenje bo danes ob 16.30 v Mestnem kinu Ptuj.
Slavica Pičerko Peklar

"S tematskimi vodenji želimo našim domačinom in vsem obiskovalcem mesta ponuditi poglobljen vpogled v naše mesto in njegovo zgodovino. Tematska vodenja prilagajamo aktualnim temam v mestu. Tudi letos ostajajo ta vodenja brezplačna, saj si želimo, da bi domačini dobro poznali svoje mesto in bili nanj tudi ponosni," pravi direktorica zavoda Tanja Srečkovič Bolšec.

Meščanom ter obiskovalcem starega mestnega jedra bodo tako vsak mesec v tem letu ponudili zanimiv brezplačen vodeni ogled, v sklopu katerega bodo v spremstvu izkušenega turističnega vodnika odkrivali edinstvene zgodbe Ptuja. Prvi bo že danes ob 16.30, ko bodo udeleženci spoznavali najstarejše še aktivno kino prizorišče v Sloveniji, ki je hkrati eno najstarejših na svetu. Skozi Mestni kino Ptuj bosta obiskovalce popeljeta Marjan Ostroško (TIC Ptuj) in Nina Milošič (Mestni kino Ptuj) iz Javnega zavoda Ptuj.

Javna vodenja se bodo zvrstila enkrat mesečno. 
Zavod za Turizem Ptuj

Na naslednje vodenje vabijo 23. aprila, prav tako ob 16.30, na temo sv. Jurija in cerkve sv. Jurija. Kot pojasnjujejo, je od nedavnega 23. april, ki označuje god sv. Jurija, tudi praznik ptujske občine. "Med vodenjem bo predstavljen zaščitnik mesta in zavetnik cerkve sv. Jurija. Obenem se bodo obiskovalci lahko sprehodili po cerkvi, spoznali njeni bogato zgodovino in vlogo v sedanjem času," pojasnjujejo v zavodu.

V maju in juniju napovedujejo še brezplačni vodenji z naslovoma Mitreji rimske Petovione in Zgodba o Parzivalu - od viteza okrogle mize do varuha svetega grala.

Ob tem si bodo lahko 20. aprila, v sklopu Dneva odprtih vrat ponudnikov starega mestnega jedra (#pridivmesto), obiskovalci lahko ogledali tudi mestno hišo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta