Svet zaslužnih trenerjev pri MNZ Maribor: Čeprav so osiveli, brez njih ne gre

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
14.12.2023 05:08

Že zmeraj aktivno sodelujejo pri oblikovanju strokovne politike slovenskega nogometa

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Člani sveta zaslužnih trenerjev MNZ Maribor so se spet zbrali na tradicionalnem srečanju.
MNZM

Vodstvo sveta zaslužnih nogometnih trenerjev, ki deluje pri Medobčinski nogometni zvezi (MNZ) Maribor, je pred dnevi pripravilo tradicionalno srečanje svojih članov. Svet od ustanovitve vodi Vojislav Simeunović, ki je hkrati tudi predsednik sveta zaslužnih nogometnih trenerjev Slovenije. Podobnih svetov je v Sloveniji, ki premore kar 1500 trenerjev z različnimi licencami, še osem. Srečanja sta se udeležila tudi predsednik Zveze nogometnih trenerjev Slovenije Bojan Prašnikar in Rudi Bračič, častni predsednik omenjene organizacije - vodil jo je kar 27 let.

Navzoče je pozdravil Boštjan Kamenšek, predsednik zveze nogometnih trenerjev MNZ Maribor, ki je med drugim dejal, da ima MNZ Maribor 308 trenerjev, 211 od tega s plačano članarino in ustrezno licenco za vodenje ekip, s čimer je MNZ Maribor po številu trenerjev najštevilčnejša tovrstna organizacija v Sloveniji. "Svet zaslužnih trenerjev aktivno sodeluje pri oblikovanju strokovne politike, daje pobude in svetuje mlajšim trenerjem pri vodenju procesa športnega treniranja in tekmovanja," je temeljno nalogo sveta osvetlil Simeunović. "Taka srečanja so dobrodošla, potrjujejo, da smo nekdanji trenerji tesno povezani med seboj. So priložnost, da izmenjamo trenerske izkušnje, spregovorimo o stanju v slovenskem nogometu in da se tudi poveselimo," je dodal popularni Simke.

Kriterije, kdo sploh lahko postane član sveta zaslužnih nogometnih trenerjev, pa je pojasnil nekdanji nogometaš in dolgoletni trener Jože Karmel: "V mariborskem svetu je šestnajst zaslužnih trenerjev. Člani sveta so lahko le trenerji, ki so starejši od 60 let in so najmanj deset let vodili ekipe v prvi, drugi, tretji ali prvi mladinski ligi in so najmanj deset let tudi igrali v klubih republiških lig."

"Čeprav smo vsi že osiveli, se z veseljem udeležimo srečanj, na katerih lahko obujamo spomine na naša nogometna in trenerska leta. Zadovoljni smo, da lahko širimo dober glas o nogometu," se je utrnilo Prašnikarju, legendarni nogometaš Maribora Tomislav Prosen pa se je pridušal. "Srce me boli, ko vidim, koliko tujcev vodi naše klube, medtem ko številni slovenski trenerji, nekoč tudi vrhunski nogometaši, vodijo nižjeligaške klube. Tudi zaradi tega sem osivel."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta