(FOTO) Zgodila se je Invidia, eden najbolj ekskluzivnih mariborskih dogodkov

Denis Živčec Denis Živčec
23.02.2019 10:54

Dišalo je po stoterih rožah, ki so krasile SNG Maribor. Ta se je za eno noč spremenil v prizorišče ekstravagantne modne revije Davida Hojnika.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Njegov večer. Dolg aplavz si je zaslužil David Hojnik. Z razlogom. 
Denis Živčec

Invidia. Sladka zavist, ki privzdigne obrvi in se neustrašno postavi pred zlovešč pogled. Drznost, predrznost, ki pelje na sladko pot iz okvirjev. Sedmi greh. Že, a mar ni življenje ena sama hoja po robu in se prava avantura začne šele s prvim korakom v neznano? Invidia. Vznemirljivo ljubosumje, ki obrača glave. Prepovedan poljub, ki te izda, a si hkrati želiš še več. Sporočilo iz nekih drugih časov. Praspomin ranljivosti. Misli, ki so pospremile težko pričakovano modno revijo Mariborčana Davida Hojnika, oblikovalca, ki ustvarja pod znamko DH Fashion. Sam jo je označil za vrhunec svoje kariere. Za enkrat. 
{instagram}https://www.instagram.com/p/BuMsOqEFQP1/{/instagram}
Za dogodek, zastavljen tako ekskluzivno, da je zanj bilo mogoče kupiti le nekaj malega vstopnic, sicer pa je vstop omogočalo le osebno vabilo, je v zadnjih tednih vladalo takšno zanimanje, da telefoni organizatorjev preprosto niso nehali zvoniti. Z razlogom. Bil je dogodek na svetovnem nivoju, a z mariborsko iskrico  SNG Maribor je za ta večer dobil novo podobo. Po cvetju je dišalo. Valerija Grubelnik, ena najbolj obleganih mariborskih cvetličarskih mojstric, je gledališko stopnišče, hodnike in Kazinsko dvorano odela v več sto cvetov, od tega 1500 vrtnic. Mize so se šibile pod slaščicami legendarne mariborske slaščičarne Ilich. Moč povezovanja skratka. Pričeske modelov, ki so večinoma bili predhodno izbrani na avdiciji, so uredili frizerji Studia Oranž, kjer ima Hojnik tudi svoj atelje, nad čopiči za ličenje je bdela Doroteja Premužič, modele je obula Allegria, očala so bila znamke Neubau.
{instagram}https://www.instagram.com/p/BuMsw18lbeM/{/instagram}
Dogodek, ki je potekal pod medijskim pokroviteljstvom Večera in Obrazov, je spremljal bogat umetniški program, za katerega so poskrbele Lea Sirk in Maja Keuc, pa sijajni sopranistki Andreja Zidarič in Mojca Potrč, pianistka Živa Horvat in plesalka Lara Lončarič. Prava atrakcija je bil Mediaspeedov fotobox, v katerem so obiskovalci lahko v hipu pristali na naslovnici Obrazov. 
{instagram}https://www.instagram.com/p/BuMwVR6BcvF/{/instagram}
David Hojnik je predstavil  svojo najbolj nepričakovano kolekcijo doslej. Poimenovano po zavisti. Entuziazem je odrasel v zrelo modno zgodbo, ki jo je navdihnil poročni dan. Ta, tako kot kroji in materiali, simbolno sporoča, da je DH Fashion odrasel. Brezčasna eleganca in brezkompromisna zavezanost k vrhunskosti forme se srečata s sodobno eteričnostjo, zračnostjo in lahkotnostjo bivanja. Bele obleke, lahke in zračne kot oblak, nosijo v sebi pridih starodobne pravljice s srečnim koncem in poudarjajo ženstvenost.

Lea Sirk
Mediaspeed
Invidia, modna revija DH Fashion 
Mediaspeed
Invidia, modna revija DH Fashion
Mediaspeed
Maja Keuc
Mediaspeed
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta