Jan Plestenjak zaprl svoj znameniti lokal Soba 102, ki ne obratuje že od lanskega oktobra

07.10.2021 12:55
Medtem ko so se drugi gostinci v karantenskem času reševali s "take away" ponudbo, je glasbenikov lokal ostajal zaprt. Zgodba je očitno končana.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak
Sašo Bizjak

Koronski časi, težki časi. Tudi za gostince, ne glede na to, kako znan je že lastnik lokala. Prekrita okna v ljubljanski Cankarjevi 4 ne sporočajo nič obetavnega. Vrata je zaprla Soba 102, svoj čas zelo trendovski in priljubljen lokal, ki je nosil ime po eni največjih glasbenih uspešnic Jana Plestenjaka. Glasbenik je lokal pred sedmimi leti odprl z Boštjanom Menartom in ga oglaševal kot "plac, kamor se ne hodi skrivat, ampak se hodi kazat".

Lokal je vrata zaprl oktobra lani, tako kot mnogi drugi, ki jih je pandemija oklestila gostov. Številni gostinci so se medtem relativno uspešno postavili na noge, Soba 102 pa ostaja zaprta. Na uradno potrditev informacije od Plestenjaka ali Menarta še čakamo, je pa založba medtem Slovenskim novicam potrdila, da se lokal žal zapira in ga ni več. Entuziazem je očitno hitro zbledel, saj se v času lockdowna, za razliko od mnogih drugih gostincev, v Sobi 102 niso odločili niti za možnost "take away" ponudbe. Na instagram profilu so oktobra lani sporočili, da bodo njihovi štedilniki za nekaj časa ugasnili, a da pripravljajo nekaj novega. No, prižgali jih po tem več niso. Spletna stran restavracije ni več dosegljiva, izginili so tudi profili na družbenih omrežjih. 

Lokal je posloval v prostorih nekdanjega znamenitega ljubljanskega lokala Daj-Dam. Plestenjak ima v lasti še lokal Playa v ljubljanskem nakupovalnem središču BTC, do leta 2012 je imel v najemu tudi Playo na portoroški plaži. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta