Avstrija pozvala državljane, naj se nujno vrnejo s Hrvaške, Srbija sosedo uvrstila na rdeči seznam, Kacin omenja južno Dalmacijo

DR
14.08.2020 12:25

Po rekordnih številkah novookuženih je hrvaški civilni štab sprejel novo omejitev: lokali in nočni klubi od danes lahko obratujejo zgolj do polnoči. Medtem je Srbija dala Hrvaško na rdeči seznam. To pomeni, da morajo tujci, ki v Srbijo vstopajo iz Hrvaške, imeti negativen test, ki ne sme biti starejši od 48 ur. Avstrija je zaradi naraščanja okužb s koronavirusom medtem pozvala državljane, naj se nujno vrnejo s Hrvaške. Oglasil se je tudi Jelko Kacin.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na opatijski rivieri ...
Epa

Na Hrvaškem so včeraj potrdili 180 okužb z novim koronavirusom, pri čemer je šlo za največje dnevno število okuženih v sosednji državi od 25. februarja, ko so zabeležili prvo okužbo. No, danes naši južni sosedi beležijo nov rekord. Kot poročajo hrvaški mediji, ki povzemajo podatke civilnih štabov, so v zadnjih 24 urah našteli 208 novih okužb. Povprečna starost novookuženih je 31 let.
Po rekordnih številkah novookuženih je civilni štab sprejel novo omejitev: lokali in nočni klubi od danes lahko obratujejo zgolj do polnoči. Takšna odločitev bo v veljavi 10 dni.

V Zagrebu ...
Epa
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta