Belgija: Preprodajalca mamil sama sebe zaklenila v zabojnik s kokainom in klicala policijo

A.L.
02.08.2019 14:16

Moška iz Antwerpna nista osamljen primer.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

V belgijskem pristanišču so bili nedavno priča nenavadnemu prizoru. 24- in 25-letna preprodajalca mamil sta se pomotoma zaprla v enega od zabojnikov, polnih kokaina. Kot poroča Guardian, jima ni preostalo nič drugega, kot da sama pokličeta policijo in jih prosita za pomoč. Moška sta ostala ujeta v drugem največjem pristanišču na svetu, zaradi česar so nemalo težav pri njunem iskanju imeli tudi policisti. Ti so morali pristanišče v Antwerpnu dobro preiskati, da so prišli do pravega zabojnika, so porabili dolgi dve uri.
Pripetljaj se je zgodil minulo sredo, ko so v Belgiji beležili vročinske rekorde, temperature so se povzpele nad 40 stopinj Celzija, zaradi česar je bilo dolgo čakanje v zabojniku tudi nevarno.Policisti so moška takoj ob najdbi oskrbeli z vodo, zaradi dehidriranosti in izčrpanosti nista bila pripravljena na takojšnje zaslišanje.
Preiskovalni sodnik je domačinoma odredil pripor. Lokalni časopis Gazet van Antwerpen, ki je objavil tudi posnetek aretacije, je poročal, da gre za veliko najdbo, moška naj bi preprodajala več sto kilogramov kokaina. 

Podobna zgodba pred nekaj več kot mesecem dni

Po poročanju Guardiana se je podoben primer v antwerpenskem pristanišču zgodil že junija letos, ko sta v zabojniku z drogo ostala ujeta 33- in 35-letna moška. Odkrili so, da sta preprodajala 882 kilogramov kokaina.
Sicer pa pristanišče v Antwerpnu postaja evropsko središče, kamor pridejo največje količine droge iz Južne Amerike. Pred letom dni so tam, denimo, v vrečah, namenjenih rižu, odkrili tri tone kokaina. Leta 2018 so v pristanišču zasegli 50 ton kokaina z ulično vrednostjo 2,5 milijarde evra. Za primerjavo je vredno omeniti, da so leta 2014 v istem pristanišču zasegli 8,1 tone kokaina. Zasegli so še 4,4 tone heroina, skupaj s 16,8 tone konoplje in 8 ton opiatov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta