Biden v govoru privržencem: "Dva kandidirava na volitvah. Eden je prestar in mentalno nesposoben, drugi sem pa jaz"

Va
18.03.2024 10:39

Ameriški predsednik vztrajno zavrača kritike, da je prestar za funkcijo, ki jo opravlja - in je kandidat za še en mandat. Bati bi se morali Donalda Trumpa, je prepričan.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Joe Biden je štiri leta starejši od svojega edinega konkurenta Donalda Trumpa.
Reuters

Eden od dveh kandidatov za ameriškega predsednika na volitvah jeseni letos je mentalno nesposoben, je izjavil aktualni predsednik ZDA Joe Biden: "Dva kandidata sva si priborila nominacijo svojih strank. No, eden je prestar in mentalno nesposoben, drugi sem pa jaz," je v smehu povedal privržencem v Washingtonu.      

Biden, ki ima 81 let, vztrajno zavrača kritike, da je prestar, se pogosto čudno obnaša in mu nagaja spomin. Po njegovem ima pomanjkljivosti njegov protikandidat, 77-letni bivši ameriški predsednik Donald Trump"Ne povejte mu, a on misli, da tekmuje proti Baracku Obami, to je rekel," je izjavil Biden na konferenci ameriških demokratov. 

Donald Trump 
Reuters

In medtem ko je Trump minuli vikend v Daytonu svojim privržencem povedal, da bi bil njegov poraz verjetno konec demokracije in bi sledilo prelivanje krvi po vseh ZDA, je Biden ponovil, da bi bila Trumpova zmaga resnična grožnja demokraciji. "Živimo v trenutku, ko sta demokracija in svoboda resnično napadeni. Putin je v naletu v Evropi, moj predhodnik se mu klanja in govori, naj počne, karkoli hoče," je poudaril Biden. 

Iz Trumpovega tabora so se odzvali, da je bivši predsednik z napovedjo, da bo tekla kri, če ne dobi volitev, mislil na gospodarske posledice, navaja portal Index.hr. Sodelavci aktualnega ameriškega predsednika so Trumpovo retoriko obsodili kot ekstremizem, željo po maščevanju in grožnje s političnim nasiljem.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta