Bivši ukrajinski veleposlanik v Avstriji dokumentiral smrt proruskega načelnika: "Življenje izdajalcev je kratko"

Va
24.06.2022 15:46

Proruski lokalni politik v Hersonu je umrl v eksploziji avtomobila bombe.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Nekdanji ukrajinski veleposlanik v Avstriji Oleksander Šerba je na twitterju proslavil smrt proruskega načelnika v okupiranem Hersonu.

Dmitrij Savlučenko, ki ga je Rusija postavila za načelnika hersonske uprave za družino, mlade in šport, je umrl v današnji eksploziji avtomobila bombe, diplomat Šerba pa je to dokumentiral, objavil je tudi fotografijo trupla.

Lokalne oblasti so dogodek označile za teroristično dejanje, Šerba pa je objavil, da je bil zjutraj "eliminiran" eden od izdajalcev. "Življenje izdajalcev je te dni v Ukrajini kratko," je dodal.

52-letni Šerba je bil diplomat v Avstriji sedem let do lani. Zdaj se ni prvič izpostavil, odkar traja vojna v Ukrajini. Ko so bila pred meseci v Buči odkrita prva trupla, žrtve vojnih zločinov ruske strani, je bil med prvimi, ki so o tem obvestili javnost. Nato so se lokacije mučenj in pobojev, ki jih Rusija zanika in razglaša, da so delo "ukrajinskih nacionalistov", samo še množile.      

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta