Bosanska javna televizija pred ugasnitvijo izdala zadnji poziv javnosti

M.R.
24.03.2022 17:59

Bosanska javna televizija BHRT je pred zaprtjem. Poslovni odbor televizijske hiše je namreč izdal zadnji poziv javnosti, v katerem sporoča, da bo moral ustaviti delo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Televizijska hiša s 870 zaposlenimi ima namreč že tri tedne blokirane bančne račune. To pomeni, da je ogrožen obstoj vseh delavcev. V poslovnem odboru so domači in mednarodno javnost prosili za pomoč pri zagotavljanju delovnih pogojev, poroča spletni portal Klix.ba. 

"Poslovni odbor BHRT obvešča javnost, da bo Radio Televizija Bosne in Hercegovine na žalost morala ustaviti delo, saj so njeni računi blokirani že tretji teden, to pa onemogoča naš nadaljnji obstanek," so sporočili. 

Glavni razlog za blokado je nezagotavljanje prihodkov od RTV prispevka, prav tako pa Radio Televizija Republike Srpske, ki zbira prispevek v Republiki Srbski in na teritoriju Brčko že od leta 2017 BHRT ne plačuje pripadajočega polovičnega deleža vplačanih sredstev. Po trditvah iz BHRT ta dolg zdaj znaša že 63 milijonov konvertibilnih mark (32,2 milijona evrov). 

"Ustanovitelja BHRT in tudi druge ravni oblasti v BiH pozivamo, naj prevzamejo odgovornost in obvestijo številne institucije, agencije in družbe v državnem lastništvu, zakaj ne bodo več mogli uporabljati infrastrukture BHRT za opravljanje svojih rednih poslov, če se v prihodnjih nekaj dneh ne najde rešitev, ki bi omogočila redno poslovanje BHRT," so še zapisali.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta