Brazilski sodnik omrežju X znova odredil prepoved delovanja in zagrozil z globo

STA, A.L.
19.09.2024 16:45

Brazilski vrhovni sodnik Alexandre de Moraes je podjetju X danes znova odredil prepoved delovanja omrežja X v Braziliji in opozoril, da mu v nasprotnem primeru grozi kazen v višini 913.000 dolarjev na dan.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sodnik je že konec avgusta odredil prepoved delovanja družbenega omrežja X v Braziliji.
Profimedia

Moraes je sicer že avgusta odredil prepoved delovanja omrežja X v največji južnoameriški državi, a ga je družba znova vzpostavila.

Moraes, ki je že več mesecev v sporu z lastnikom družbe X Elonom Muskom zaradi dezinformacij, je v sodni odločbi zapisal, da "preračunljivi X nezakonito, vztrajno in namerno ne spoštuje sodnih odredb", zato mu grozi dnevna kazen v višini 913.000 dolarjev, dokler ponovno ne ukine svojih storitev, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Sodnik je sicer že konec avgusta odredil prepoved delovanja družbenega omrežja X v Braziliji. Odločitev je sprejel potem, ko Musk ni upošteval odredbe o imenovanju novega pravnega zastopnika podjetja v Braziliji. Prepoved bo veljala, vse dokler Muskovo podjetje ne izpolni zahtev v odredbi in plača naložene globe.

Ameriški tehnološki mogotec in milijarder je takrat vrhovnega sodnika Moraesa označil za "zlobnega diktatorja", ki se preoblači v sodnika, in ga obtožil, da poskuša s cenzuro uničiti demokracijo v državi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta