Cia: Osumljenci na Dunaju na koncertu Taylor Swift nameravali ubiti več deset tisoč ljudi

STA, M.R.
29.08.2024 16:08

Osumljenci, ki so načrtovali napad na koncertu ameriške pop zvezdnice Taylor Swift na Dunaju v začetku meseca, so nameravali ubiti več deset tisoč ljudi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Oboževalci Taylor Swift po odpovedi treh koncertov na Dunaju
Reuters

To je včeraj izjavil David S. Cohen, namestnik direktorja ameriške obveščevalne službe Cia, ki je avstrijskim oblastem posredovala informacije o nevarnosti napada.

"Na tem koncertu so nameravali ubiti ogromno število ljudi, več deset tisoč," je na vrhu o obveščevalni dejavnosti in nacionalni varnosti v Washingtonu dejal Cohen. Ob tem je potrdil, da je Cia avstrijskim oblastem posredovala informacije o nevarnosti napada.

Taylor Swift naj bi na Dunaju nastopila med 8. in 10. avgustom v sklopu evropskega dela turneje Eras, ki ga je začela maja v Parizu in sklenila minuli teden v Londonu. Na koncertih v avstrijski prestolnici so pričakovali skupno več kot 170.000 obiskovalcev.

Osumljeni napadalec naj bi nameraval z avtomobilom, naloženim z eksplozivom, zapeljati v množico obiskovalcev koncerta, ko bi ti čakali na vstop na stadion.
EPA

Vendar pa so oblasti odpovedale koncerte na Dunaju, potem ko je policija sporočila, da je prijela osumljence, ki naj bi na enemu od koncertov načrtovali teroristični napad.

19-letni glavni osumljenec, ki je v preteklosti obljubil zvestobo džihadistični skupini Islamska država, je nameraval z avtomobilom, naloženim z eksplozivom, zapeljati v množico obiskovalcev, ko bi ti čakali na vstop na stadion Ernst Happel.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta