Donald Trump je največja grožnja svetovnemu miru, pravijo Nemci

K. Š., STA
25.12.2019 14:54

Nemci so prepričani, da je ameriški predsednik Donald Trump za svetovni mir bolj nevaren kot ruski predsednik Vladimir Putin ali voditelj Severne Koreje Kim Jong-un.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

V anketi javnomnenjskega inštituta YouGov je sodelovalo več kot 2000 ljudi iz Nemčije, večina vprašanih pa je mnenja, da je Trump obenem tudi nevarnejši kot iranski vrhovni vodja ajatola Ali Hamenej in kitajski predsednik Xi Jinping. Naročnica ankete je sicer nemška tiskovna agencija dpa.
Pa poglejmo konkretne rezultate. Kar 41 odstotkov vprašanih je na vprašanje, kdo najbolj ogroža svetovni mir, odgovorilo, da je to Donald Trump, za Kima se je določilo 17 odstotkov vprašanih, za Putina in Hameneja pa po osem odstotkov anketirancev. Kitajski predsednik Xi po oceni Nemcev najmanj ogroža mir, saj se je zanj odločilo sedem odstotkov vprašanih.
Rezultati so podobni tistim iz lanske ankete inštituta YouGov, ko so anketirance spraševali o stališču do Trumpa, Kima in Putina. Takrat jih je 48 odstotkov Trumpa označilo za največjo grožnjo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta