Donald Trump na Twitterju: Jaz sem zmagal na volitvah

M.R.
16.11.2020 10:07
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Donald Trump je na Twitterju zatrdil, da je zmagal na volitvah. "Jaz sem zmagal na volitvah," je z velikimi tiskanimi črkami zapisal trenutni ameriški predsednik. Ob tem je Twitter objavil opozorilo, da uradni rezultati tega ne potrjujejo.

Še pred tem je objavil več tvitov, v katerih "fake news" medije obtožuje, da kontinuirano špekulirajo, da bo njegov tekmec na volitvah Joe Biden, ki je prejel precej več glasov kot Trump, postal prihodnji predsednik. Trumpa zanima, zakaj mediji ne dajo priložnosti njegovi strani, da pokaže, "kako hudo preluknjana in prekršena je bila naša velika ustava med volitvami 2020". "Bila je napadena, kot verjetno še nikoli doslej," je dodal. Ob tem je opozoril, da je glasove računal softver radikalno levega podjetja Dominion, ki da ima slab ugled in tudi slabo opremo. 

Trump tudi opozarja, da naj bi med štetjem v več zveznih državah izločevali opazovalce. "Odgovorni za zaščito ustave ne smejo dopustiti, da bi rezultati poštnih volitev 2020 obveljali. Svet opazuje," je še zapisal Trump na Twitterju.

Twitter pa je ob njegovih tvitih dodal, da gre za sporne obtožbe glede predsedniških volitev.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta