Drama na potniškem letalu nad Hrvaško: Zaradi megle niso mogli pristati, drugo letališče je prizadel potres

STA, A.L.
28.12.2023 11:24

Medtem ko so potniki nestrpno čakali na pristanek, so letalo končno preusmerili v Dubrovnik.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična.
Sašo Bizjak

Prava drama se je v sredo zvečer odvijala na nebu nad Hrvaško. Letalo družbe Croatia Airlines, ki bi moralo iz Londona pristati v Zagrebu, je tik pred pristankom na zagrebškem letališču naletelo na vrsto težav, ki so zahtevale nujno spremembo načrta leta.

Posadka Airbusa A319 je ob prihodu v območje zagrebškega letališča prejela nujno obvestilo o zmanjšani vidljivosti, ki je bila posledica močne megle. Kot je izvedel Avio Radar, sta bila na letu pilot in kopilot, a slednji ni imel dovoljenja za delovanje v takih razmerah. Tako je letalo ob 20.40 med lebdenjem nad Zagrebom začelo iskati alternativno rešitev za pristanek.

Prva možna destinacija je bil Split, a je to hitro postalo neizvedljivo, saj je območje prizadel potres, ki je zahteval dodatne varnostne preglede proge. Posadka je bila tako prisiljena dodatno prilagoditi načrt leta.

Medtem ko so potniki nestrpno čakali na pristanek, so letalo končno preusmerili v Dubrovnik, kjer je varno pristalo ob 21.40 po lokalnem času.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta