Filmskemu producentu Harveyju Weinsteinu zaradi posilstva in spolnega napada 23 let zapora

Gr.G.
11.03.2020 16:23

Vseh šest žensk, ki so prisostvovale izreku sodbe v New Yorku, je zahtevalo, da se Weinstein registrira kot spolni prestopnik.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Harvey Weinstein 
Reuters

Filmskega producenta Harveyja Weinsteina so zaradi posilstva in spolnega napada obsodili na 23 let zapora, poroča BBC. 67-letnik se je izreka sodbe udeležil na invalidskem vozičku. Weinsteina je spolnega napada ali posilstva obtožilo okrog 80 žensk, vendar pa so mu v New Yorku sodili le za prisilen oralni spolni odnos z Miriam Haley leta 2006 in za posilstvo nadobudne igralke Jessice Mann leta 2013.  
Weinsteinovi odvetniki so sodišče pozvali k prizanesljivosti. Pojasnili so, da bi tudi minimalna obsodba pet let zanj pomenila dosmrtno obsodbo. Vendar je tožilstvo vztrajalo, da mu je potrebno izreči najvišjo možno kazen, zaradi dolgoletnih zlorab žensk in pomanjkanje obžalovanja, še navaja BBC. Weinstein je sodišče ob tem prvič nagovoril in dejal, da se globoko kesa. Povedal je, da je popolnoma zmeden glede tega, kar se je zgodilo. 
V Los Angelesu filmskega producenta čaka podobno sojenje, sooča pa se tudi z več deset civilnimi tožbami. Vseh šest žensk, ki so prisostvovale izreku sodbe v New Yorku, je zahtevalo, da se Weinstein registrira kot spolni prestopnik. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta