(FOTO in VIDEO) Pretep v parlamentu: Poslanec po udarcu v glavo v kritičnem stanju

M.R.
07.12.2022 10:02

Včeraj so v turškem parlamentu zapele pesti in to tako hudo, da je eden izmed opozicijskih poslancev končal v bolnišnici in je v kritičnem stanju.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pretep v turškem parlamentu
Depo Photos/Profimedia

Poslanec Dobre stranke Huseyin Ors je dobil udarec v glavo in so ga morali reševalci namestiti na oddelek za intenzivno nego. "Njegovo stanje se je po udarcu v glavo poslabšalo ... V bolnišnici so ga oživljali z defibrilatorjem," je povedal njegov strankarski kolega Aylin Cesur, ki je sicer tudi zdravnik. Pojasnil je, da je poslančevo zdravstveno stanje kritično in da je v smrtni nevarnosti. "Upam, da se take stvari ne bodo več ponovile," je dodal. 

V glavo ga je s pestjo udaril poslanec vladajoče stranke AKP Zafer Isik, zaradi prstana, ki ga nosi ta poslanec, pa je opozicijskemu kolegu ob udarcu počila tudi arkada.

Televizijski posnetek kaže, kako se je več poslancev stranke turškega predsednika Recepa Tayyipa Erdogana sprlo z opozicijskimi glede proračuna za prihodnje leto.

V turškem parlamentu so se tepli poslanci že decembra 2022.
Profimedia

Ors naj bi imel težave s srcem in naj bi ga preventivno namestili na oddelek za intenzivno nego, saj ima vstavljen tudi srčni spodbujevalnik, poročajo mediji. "To je dan sramote za turški parlament in za tiste, ki so napadli," je dejal predstavnik Dobre stranke Kursat Zorlu.

Po dogodku je namestnik predsednika parlamenta Haydar Akar, sicer član glavne opozicijske stranke CHP, ki je takrat vodil debato, odpovedal vse nadaljnje seje, predvidene za včerajšnji dan. 

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta