(FOTO in VIDEO) V središču Londona, kjer se poslavljajo od pokojne kraljice, zabodena dva policista

STA, M.R.
16.09.2022 11:07

V središču britanske prestolnice, kjer te dni ob strogih varnostnih ukrepih poteka množično slovo od pokojne kraljice Elizabete II., sta bila davi v napadu zabodena dva policista.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Policista sta bila zabodena blizu trga Leicester
EPA

Dogodek naj ne bi bil povezan s terorizmom, je sporočila londonska policija. Po incidentu, ki se je zgodil okoli 7. ure blizu trga Leicester Square in Piccadilly Circusa, so oba policista prepeljali v bolnišnico. V kakšnem zdravstvenem stanju sta, zaenkrat ni znano, njuno življenje pa naj ne bi bilo ogroženo.

EPA
REUTERS

V incidentu so po navedbah Scotland Yarda sicer uporabili tudi električni paralizator, ena oseba pa je bila aretirana zaradi suma povzročitve hudih telesnih poškodb in napada na uslužbenca, ki je posredoval v incidentu.

BBC še povzema navedbe nekega očividca, da naj bi policista posredovala v poskusu ropa trgovine, nakar ju je ropar, ki je skušal zbežati, zabodel z nožem.

REUTERS
Arhivska fotografija.
Reuters
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta