(FOTO) Nizozemska: Družina v kleti na kmetiji devet let čakala na konec sveta

DR
16.10.2019 11:20

Apokalipsa ni prišla, zato pa je na vrata potrkala policija.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Po devetih letih skrivanja v kleti, čakajoč na apokalipso, je nizozemska družina končno ugledala dnevno svetlobo. Skrivalnice so se končale, ko se je najstarejši od šestih otrok kar naenkrat pojavil v gostilni v vasi Ruinerwold, si naročil pivo in s svojim zanemarjenim videzom in nenavadnim obnašanjem opozoril nase. Osebju v lokalu je povedal, da potrebuje pomoč, kmalu pa je že stekla iskalna akcija.
Moški, star 58 let, je z otroki, zdaj starimi 18 do 25 let, živel na kmetiji v severovzhodni nizozemski provinci Drenthe. Ko je policija odkrila skrivališče, so starejšega moškega takoj aretirali. Domnevali so, da je oče vseh mladostnikov, s katerimi se je skrival, a je župan Roger de Groot medijem razkril, da moški in mladostniki menda niso v sorodstvu in da moški tudi ni lastnik kmetije. Nizozemska javna televizijska postaja je poročala, da se je družina skrivala v kleti, saj so bili trdno prepričani o skorajšnjem koncu sveta. Na dan pa je prišla še nepotrjena informacija, da je bil med najdenimi tudi oče otrok, ki pa ni aretirani 58-letnik.

Kmetija groze in paranoje.
EPA
Reuters
Reuters
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta