(FOTO) Šrilanka: Na avtobusni postaji našli 87 detonatorjev. Napadlo je šest samomorilskih napadalcev. Oblasti imele informacije, a so jih podcenile

VČ, STA
22.04.2019 12:02

Aretiranih 24 ekstremistov. Za napadi radikalna islamistična skupina NTJ. Na pomoč prihaja Interpol. V torek na Šrilanki dan žalovanja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Cerkev sv. Antona, ena od napadenih. Priprave na pogreb žrtev.
Reuters

Za nedeljske napade v cerkvah in hotelih na Šrilanki, ki so zahtevali najmanj 290 življenj in 500 ranjenih, je odgovorna radikalna islamistična skupina NTJ, je danes sporočila šrilanška vlada. Vlada preiskuje, ali ima skupina tudi mednarodno podporo. Policija pa je na avtobusnem kolodvoru v Kolombu, natanko med cerkvijo sv. Antona, eno od napadenih, in luksuznimi hoteli, ki so v nedeljo tudi bili napadeni, našla 87 detonatorjev. V bližini so prav tako deaktivirali bombo, nastavljeno v avtomobil.
Radikalna islamistična skupina, imenovana National Thowheeth Jama'ath (NTJ), je odgovorna za nedeljske samomorilske napade, v katerih je bilo ubitih skoraj 300 ljudi, je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP dejal predstavnik vlade v Kolombu Rajitha Senaratne.
Šrilanška policija je po poročanju AFP 11. aprila izdala opozorilo, da "tuje obveščevalne agencije" navajajo, da NTJ načrtuje napade na cerkve. O NTJ, radikalni muslimanski skupini, ki je povezana z lanskim uničevanjem budističnih kipov na Šrilanki, ni veliko znanega. Po navedbah policije pa naj bi bilo vseh 24 posameznikov, ki so jih aretirali v povezavi z nedeljskimi napadi, del te ekstremistične skupine, vendar podrobnosti policija za zdaj ni razkrila.

Policijska ura.
EPA
Pred ambasado Šrilanke v Rusiji.
EPA
Včerajšnji napad v današnjem časopisu.
EPA
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta