(FOTO) V Nepalu našli razbitine pogrešanega letala, odkrili tudi več kot deset trupel

STA, M.R.
30.05.2022 08:14

Reševalci v Nepalu so na severu države našli razbitine letala, ki je z 22 ljudmi na krovu izginilo v nedeljo, je potrdila vojska, ki je na območje napotila dodatne ekipe. Odkrili so tudi 14 trupel.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Razbitine strmoglavljenega letala
REUTERS

Letalo nepalske družbe Tara Air so odkrili v okrožju Mustang na severu Nepala, na približno 4000 metrih nadmorske višine. "Iskalne in reševalne ekipe so fizično locirale mesto strmoglavljenja letala," je prek Twitterja sporočil tiskovni predstavnik nepalske vojske Narayan Silwal.

Fotografija, ki jo je delil, prikazuje razbitine letala, raztresene po gorskem pobočju. Na enem izmed delov je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP jasno videti registrsko oznako 9N-AET.

REUTERS

Doslej so po podatkih pristojnih za civilno letalstvo v razbitinah našli 14 trupel, iskanje preostalih potnikov se nadaljuje. Na območje, ki je peš zelo težko dostopno, so doslej s helikopterjem uspeli dostaviti eno ekipo reševalcev, več poletov zaradi slabih vremenskih razmer še ni bilo mogočih, pojasnjujejo pristojni.

REUTERS

Potniško letalo je bilo na 20-minutnem poletu iz turističnega mesta Pokhara v priljubljen romarski kraj Jomsom, ko je pet minut pred predvidenim pristankom izgubilo stik z nadzorom letalskega prometa. Na krovu so bili štiri Indijci, dva Nemca in 16 Nepalcev.

EPA

Iskanje izginulega letala sta oteževala slabo vreme in gorski teren. Po prekinitvi v nedeljo zvečer so operacijo nadaljevali davi.

REUTERS
Letalo, ki je strmoglavilo v Nepalu
REUTERS

Nepalsko letalsko industrijo sicer že dolgo pestijo slabe varnostne razmere zaradi nezadostnega usposabljanja in vzdrževanja. Zaradi varnostnih pomislekov je vsem nepalskim letalskim družbam prepovedan vstop v zračni prostor Evropske unije. Poleg tega letenje v državi otežuje razgiban relief in kratke pristajalne steze, ki povzročajo težave tudi izkušenim pilotom.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta