Na Kamčatki našli razbitine pogrešanega letala z 28 potniki in člani posadke. Na letalu bili tudi lokalni politiki

STA, VČ
06.07.2021 08:07
Neimenovani vir v reševalnih službah je povedal, da je letalo pred strmoglavljenjem v morje trčilo v hrib. Preživelih ni.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična.
Reuters

Na Kamčatki na ruskem Daljnem vzhodu, kjer je zgodaj zjutraj z radarjev izginilo potniško letalo z 28 ljudmi na krovu, so zdaj našli razbitine, poroča ruska tiskovna agencija Tass. Kje natanko so jih našli, zaenkrat ni znano, se je pa pred tem ugibalo, da je letalo najverjetneje strmoglavilo v Ohotsko morje. Preživelih naj ne bi bilo.

Letalo An-26 je bilo na poti iz mesta Petropavlovsk-Kamčatski v obalno mesto Palana na polotoku Kamčatka, ko okoli 4.40 po srednjeevropskem času naenkrat ni več navezalo predvidenega stika s kontrolorji leta in je izginilo z radarjev. Vreme na območju je bilo takrat megleno in oblačno.

Stekla je iskalno-reševalna operacija, nato so našli razbitine letala. To je za Tass potrdil izvršni direktor letalske družbe Petropavlovsk-Kamčatski Aleksel Hrabrov, ki pa ni povedal, kje točno se te nahajajo. Neimenovani vir v reševalnih službah je to potrdil in povedal še, da je letalo pred strmoglavljenjem trčilo v hrib. Dejal je tudi, da preživelih ni.

Letalo je sicer z radarjev izginilo tik pred začetkom pristanka v Palani, ko je bilo od tamkajšnjega letališča oddaljeno le še devet kilometrov. Kasneje naj bi bili zaznali šibke radijske signale nekje z Ohotskega morja. Iskanje razbitin s helikopterji in patruljno ladjo so zato omejili na območje v krogu od 15 do 25 kilometrov od Palane s poudarkom na morju.

Na letalu so bili predvsem potniki iz Palane, med njimi štirje člani lokalnih oblasti in županja tega mesta z okoli 3000 prebivalci Olga Mohirjova. Na krovu naj bi bil tudi otrok, rojen leta 2014.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta