Francoski predsednik Macron ne obžaluje, da je stopil v bran igralcu Gerardu Depardieuju

STA, M.R.
17.01.2024 11:51

Francoski predsednik Emmanuel Macron je v torek povedal, da ne obžaluje, ker je zagovarjal domnevno nedolžnost francoskega igralca Gerarda Depardieuja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Francoski igralec Gerard Depardieu
Reuters

Gerard Depardieu, ki je posnel več kot 200 filmov in televizijskih serij, je bil obtožen posilstva in spolnega nadlegovanja. Sam sicer vse zanika.

"Če kaj obžalujem, potem to, da nisem dovolj govoril o tem, kako pomembne so besede žensk, ki so žrtve takšnega nasilja," je še povedal Emmanuel Macron.

Depardieu je bil leta 2020 obtožen posilstva, spolnega nadlegovanja in napada pa ga je v preteklosti obtožilo več kot deset žensk.

Pred kratkim se je znova znašel v središču pozornosti zaradi seksističnih komentarjev, ki jih je kamera ujela med potovanjem v Severno Korejo leta 2018 in so bili prvič predvajani v dokumentarnem filmu Gerard Depardieu: La Chute De l'Ogre, ki so ga decembra lani prikazali na televiziji France 2.

Ko so Macrona decembra v televizijskem intervjuju vprašali, ali bi morali Depardieuju odvzeti najvišje francosko državno priznanje, ki ga je prejel pred skoraj tremi desetletji, je ta odgovoril: "Nikoli ne boste videli, da bi sodeloval pri lovu na človeka. Ne maram takšnih stvari."

Dodal je: "Domneva nedolžnosti je del naših vrednot." Izrazil je tudi "veliko občudovanje" do Depardieuja, ki ga je označil za "izjemnega igralca".

Zaradi svojih besed je bil deležen kritik dela politike in feminističnih skupin.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta