Iz grobišča na območju bolnišnice v Han Junisu izkopali 73 trupel

STA, M.R.
22.04.2024 19:52

Iz množičnega grobišča na območju bolnišničnega kompleksa Naser v Han Junisu na jugu Gaze so danes izkopali 73 trupel, je sporočila palestinska civilna zaščita.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Izkopavanje trupel v Han Junisu
EPA

Po besedah njenega tiskovnega predstavnika so od sobote skupno izkopali približno 200 trupel. Ni jasno, ali gre za borce palestinskega islamističnega gibanja Hamas ali civiliste.

Sprva so iz Gaze poročali o skupno 283 izkopanih truplih, vendar je tiskovni predstavnik tamkajšnje civilne zaščite kasneje število popravil na okoli 200. Ob tem je pojasnil, da imajo težave pri njihovi identifikaciji. Izkopavanje se medtem nadaljuje.

O najdbi trupel na območju razdejanega bolnišničnega kompleksa Naser je civilna zaščita v enklavi poročala minuli konec tedna. Izraelska vojska je v odzivu sporočila, da informacije preverja, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Izraelske sile so v bolnišnico Naser sicer vstopile februarja in po lastnih navedbah tam ubile več domnevnih teroristov. V začetku tega meseca so se z območja umaknile.

Posnetek iz Han Junisa
EPA

Iz vzhodnega dela mesta Han Junis so medtem danes poročali o novih izraelskih napadih, zaradi katerih naj bi se prebivalci, ki so se po umiku izraelskih vojakov vrnili na območje, znova pognali v beg.

Izrael je ofenzivo na Gazo sprožil po napadu Hamasa 7. oktobra lani, ko so borci gibanja ob vdoru na ozemlje Izraela ubili okoli 1170 ljudi, še 250 pa jih zajeli kot talce.

V izraelskih povračilnih napadih na območju Gaze je bilo od začetka vojne ubitih najmanj 34.151 ljudi, je danes sporočilo ministrstvo za zdravje v enklavi. Še 77.084 je ranjenih.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta