Lastnika drogerij Müller trije otroci tožijo za 500 milijonov evrov, kar bi lahko pripeljalo do velikega odpuščanja

D.Ži
27.09.2023 10:21

Zamere in zdrahe v eni najbolj premožnih nemških družin bi lahko ogrozile delovna mesta več kot 40.000 ljudi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Če bi otroci lastnika poslovnega imperija na sodišču dosegli svoje, se podjetju ne piše dobro. Tako vsaj pravi Müllerjeva žena. 
Profimedia

Lastniku verige drogerij Müller, nemškemu podjetniku Erwinu Müllerju (91) se obeta hud spor zaradi dediščine. Njegovi trije posvojenci - Andreas, Stefanie in Adrian -  ga nameravajo tožiti za 500 milijonov evrov, piše Bild.de.

Družinske zdrahe Müllerjevih bi lahko čutili tudi zaposleni v verigi drogerij. 
Profimedia

Kot poročajo nemški mediji, otroci izpodbijajo posvojitveno pogodbo in zahtevajo obvezni delež, za katerega menijo, da jim pripada. Kot poroča Bild, Nemčevo bogastvo ocenjujejo na 2,3 milijarde evrov.

Družinski spor naj bi se začel na Müllerjev 90. rojstni dan. Na lanskem slavju namreč otroci niso smeli sedeti za glavno mizo. Erwin je raje sedel poleg vodje svoje velike poslovne skupine.

Otroci naj bi se počutili izločene iz družine, zato ga na okrožnem sodišču v Ulmu tožijo za milijone. "Vohajo velik denar," je za Bild povedala milijarderjeva žena Anita. Müller naj bi bil resno razočaran nad vedenjem otrok.

Trije posvojenci Erwina Müllerja po besedah njegove žene "vohajo velik denar". 
Profimedia

"Za mojega moža je to v teh letih preveliko breme. Vpletena sva v umazan boj. V primeru izplačila bi imelo podjetje velike težave, 40.000 zaposlenih bi ostalo brez dela," pravi poslovneževa žena.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta