Lavrov o mirovnih pogajanjih z Ukrajino: Ne poslušam jih, če sem odkrit

STA, Va
27.07.2024 14:28

Rusija ne bo poslušala ukrajinskih kontradiktornih mirovnih namer, je izjavil ruski zunanji minister. Kaj naj bi bilo kontradiktorno?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Ob ukrajinsko politiko se je Sergej Lavrov obregnil, potem ko je ukrajinski zunanji minister Dmitro Kuleba obiskal Kitajsko in zatrdil, da "Kitajska podpira ozemeljsko celovitost Ukrajine".

Lavrov je na vprašanja ruskih novinarjev odgovoril, da mu je kitajski zunanji minister Wang Yi zagotovil, da "kitajsko stališče do mirovnih pogajanj ostaja isto, torej da mora biti glede mirovnih pogajanj na obeh straneh konsenz".

Kuleba je v petkovem intervjuju za eno od kitajskih televizij izjavil, da Kijeva nihče ne more prisiliti v mirovna pogajanja in da Kitajska spoštuje ozemeljsko celovitost Ukrajine. To je nato potrdil tudi ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski in kitajsko stališče označil za "jasen signal".

"Ni prvič, da bi Kuleba izjavil nekaj popolnoma nasprotnega od dejanskosti," se je odzval Lavrov: "Še nedolgo nazaj so govorili o pogajanjih. Zelenski je govoril o pripravljenosti, da bi sedli za mizo z ruskimi predstavniki. Ne poslušam jih, če sem odkrit." 

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta