Minister: Kdo bi nas zdravil, če se zdravniki ne bi cepili? Za covidne bolnike bodo v Zagrebu pripravili dvorano Arena

Vanessa Čokl
28.10.2021 14:15
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

"Od 1000 hospitaliziranih v enem tednu jih celo 75 odstotkov ni bilo cepljenih," je na seji vlade v Zagrebu povedal hrvaški premier Andrej Plenković. Dodal je, da je med petnajstimi umrlimi štirideset- in petdesetletniki bila cepljena samo ena oseba. 

Na Hrvaškem so v zadnjem dnevu potrdili 4154 novih okužb. Pozitivnih je bilo slabih 34 odstotkov testov. Bolnišnice v Zagrebu so vse bolj polne, zato bodo za covidne bolnike pripravili še večnamensko dvorano Arena. "Več kot 80 odstotkov zdravnikov je cepljenih. Kdo bi nas zdravil, če se zdravniki ne bi cepili? Zgledujmo se po njih," je rojake pozval minister za zdravje Vili Beroš.   

Hrvaška vlada je napovedala še ostrejše preverjanje upoštevanja epidemioloških ukrepov, ker so se ljudje po besedah ministra za notranje zadeve Davorja Božinovića spet preveč sprostili. Policija bo kontrolirala upoštevanje epidemioloških pravil v javnem potniškem prometu, na večjih zbiranjih, na primer porokah, v gostinskih lokalih in trgovskih centrih. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta