Na kmetiji blizu amsterdamskega letališča zasegli tri tone kokaina in več kot enajst milijonov evrov gotovine

STA, VČ
29.06.2021 16:25
To je eden največjih zasegov v zgodovini amsterdamske policije. Kokain bi na ulici dosegel vrednost 195 milijonov evrov.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je ilustrativna.
EPA

Na kmetiji v bližini amsterdamskega letališča Schiphol je nizozemska policija zasegla skoraj tri tone kokaina in več kot enajst milijonov evrov gotovine. Za zdaj so aretirali dve osebi.

Pripadniki nizozemskih organov pregona so akcijo, ki so jo obelodanili danes, izvedli v četrtek pri kraju De Kwakel nekaj kilometrov južno od letališča Schiphol. Kokain bi na ulici dosegel vrednost 195 milijonov evrov, je sporočila policija. To je eden največjih zasegov v zgodovini amsterdamske policije.

Zasegli so tudi 11,3 milijona evrov gotovine in več dragocenih predmetov, kot so draga vina, starodobno vozilo in knjigo o legendi boksa Mohamedu Aliju, so sporočili. Pa šest kosov orožja, strelivo in naprave za štetje denarja.

Med operacijo, ki je sledila dolgotrajni preiskavi, so enega osumljenca aretirali na posestvu, drugega pa kasneje v avtomobilu nedaleč stran. 54- in 29-letnik ostajata v priporu. Obtožena sta trgovine z drogami.

Zaseženi kokain je najverjetneje del južnoameriške mamilarske poti. Nizozemska je postala glavna pot za tihotapljenje drog, predvsem kokaina, v Evropo, v glavnem prek največjega evropskega pristanišča v Rotterdamu. Belgijska, nizozemska in nemška policija so februarja v racijah v nemškem Hamburgu in belgijskem Antwerpnu zasegle 23 ton kokaina, namenjenega na Nizozemsko. To je bil največji zaseg kokaina v Evropi doslej. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta