Na znani hrvaški plaži težave z bakterijo E.coli, ljudje naj bi bruhali. Je tovornjak na to območje res zlival fekalije?

Asja Lednik
18.08.2021 15:53
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična.
Reuters

Z ene od hrvaških plaž prihajajo zaskrbljujoče novice. Iz zavoda za javno zdravje Primorsko-goranske županije so danes nezadovoljivo oceno podelili eni od treh lokacij na plaži Klenovica na območju Novega Vinodolskega. Kot so sporočili, je koncentracija bakterije E.coli tam višja od dovoljene. Drugi rezultati izvedenih analiz bodo na voljo jutri, o dosedanjih ugotovitvah pa so bile obveščene vse pristojne institucije.

Koordinatorica laboratorija za mikrobiologoijo voda je za Hino povedala, da so v vzorcu morja s konca plaže odkrili visoke koncentracije bakterije E.coli, medtem ko so rezultati analiz vzorcev z drugih dveh lokacij za zdaj videti dobro.

Po podatkih postaj županijskega zavoda za javno zdravje, ki spremljajo kakovost morja, je bilo to na plaži Klenovica med prejšnjimi sedmimi vzorčenji, od maja do 11. avgusta, ocenjeno kot odlično. "Inšpekcija bo raziskala vzrok onesnaženja, pri tem pa jim bomo poskušali pomagati," je za Hino dejal župan Novega Vinodolskega Tomislav Cvitkovič. Dodal je, da se bodo testiranja vzorcev nadaljevala v prihodnjih dneh, potem pa bi moralo biti bolj jasno, ali gre za takojšnje ali trajno onesnaženje.

Že včeraj pa je Novi list pisal o onesnaženosti plaže v Klenovici, ko naj bi več občanov trdilo, da je morje ob plaži onesnaženo, več kopalcev pa naj bi imelo zdravstvene težave, večinoma naj bi bruhali.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta