Napadalec v Virginiji ubil šest ljudi in si sodil sam

STA, A.L.
23.11.2022 08:24

Policisti ob posredovanju domnevno sploh niso uporabili strelnega orožja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

V strelskem napadu v torek pozno zvečer v trgovini Walmart v ameriški zvezni državi Virginiji je umrlo sedem ljudi, vključno z napadalcem, so prek Twitterja potrdile lokalne oblasti v mestu Chesapeake. Preiskovalci so mnenja, da si je napadalec sodil sam, poroča medijska mreža CNN.

Neimenovan vir je za CNN sporočil, da preiskovalci verjamejo, da je bil napadalec zaposlen v Walmartu ali pa je tam nekdaj delal, saj je streljal na ostale zaposlene v sobi za premor.

Policisti ob posredovanju domnevno sploh niso uporabili strelnega orožja.

Trenutno v splošni bolnišnici v bližnjem Norfolku zdravijo pet ljudi. Podatki o njihovem zdravstvenem stanju javnosti niso znani.

Podjetje Walmart je v izjavi že izrazilo šok zaradi tragičnega dogodka. Kot so dodali, molijo za vse prizadete in tesno sodelujejo s policijo.

Do streljanja je prišlo manj kot dva dneva pred zahvalnim dnevom, ki ga bodo v četrtek praznovali po vseh ZDA.

Pred le tremi dnevi je ZDA pretresel tudi strelski napad na LGBTQ klub v Coloradu Springsu, ki ga policija preiskuje kot morebitni zločin iz sovraštva. Ubitih je bilo pet ljudi, še 18 pa ranjenih.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta