Ne virus, javno življenje na kanarskem otoku zaprl vulkan, ki je buden že 86. dan

STA, S. M.
14.12.2021 11:41

Vulkan na kanarskem otoku La Palma je začel oddajati strupene pline, zaradi česar je španska vlada tamkajšnjim prebivalcev odredila zaprtje javnega življenja. Ukrep je prizadel okoli 30.000 ljudi, ki sedaj ne smejo zapustiti svojih domov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
REUTERS

Vlada je ljudem svetovala, naj zaprejo vsa vrata in okna ter preprečijo vstop zunanjega, onesnaženega zraka. Opozorili so tudi na resnost položaja in ljudem priporočili, naj se, če je le mogoče, zadržujejo v notranjosti prostorov, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

REUTERS

Vulkan Cumbre Vieja se je po 50. letih znova prebudil 19. septembra. Vulkan je aktiven že 86 dni, kar pomeni, da gre za najdaljši znani vulkanski izbruh na La Palmi.

V skoraj treh mesecih od začetka izbruha so ogromne količine lave uničile približno 2900 zgradb. Več kot 7000 prebivalcev je moralo zapustiti svoje domove. Škodo, ki jo je povzročil izbruh, trenutno ocenjujejo na okoli 900 milijonov evrov.

REUTERS
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta