Nekdanji predsednik Türk postal predsednik Madridskega kluba nekdanjih predsednikov

A.L.
08.01.2020 18:35

Madridski klub je bil ustanovljen leta 2001 v Madridu kot organizacija s poslanstvom utrjevanja demokracije v svetu, ki želi pomagati s svojimi izkušnjami.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Borut Živulovič

Danilo Türk, nekdanji predsednik države, je postal predsednik Madridskega kluba nekdanjih predsednikov. Svoj mandat bo opravljal med letoma 2020 in 2022, takrat bo imel tudi možnost podaljšanja mandata. "Vloga madridskega kluba še nikoli ni bila pomembnejša," je dejal Türk. "Delo sprejemam z velikim občutkom odgovornosti," je dodal. Novoizvoljeni predsednik je v svojem govoru predstavil načrte za širitev sodelovanja z mednarodnimi organizacijami in nevladnimi organizacijami za nadaljnje spodbujanje in obrambo demokracije. Madridski klub je Danila Türka v svoje vrste povabila leta 2013 na 12. zasedanju generalne skupščine v avstralskem Brisbaneu.
{embed_youtube}https://youtu.be/xQFKb1XVOng{/embed_youtube}
Madridski klub nekdanjih predsednikov je bil ustanovljen leta 2001 v Madridu kot organizacija s poslanstvom utrjevanja demokracije v svetu, ki želi pomagati s svojimi izkušnjami. Deluje kot svetovalno telo vladam, demokratičnim voditeljem in ustanovam, ki upravljajo proces demokratične tranzicije, njegovo avtoriteto pa tvorijo osebne in praktične izkušnje njegovih članov, več kot 50 nekdanjih predsednikov držav in vlad, ki v sodelovanju z vrhunskimi strokovnjaki, teoretiki in praktiki iščejo poti, kako ideje spremeniti v praktična, izvršljiva priporočila in akcijske načrte.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta