Odstopil srbski minister za šolstvo

K. Š., STA
07.05.2023 19:07

Po sredinem strelskem pohodu v osnovni šoli v Beogradu je danes srbski minister za šolstvo Branko Ružić sporočil, da nepreklicno odstopa s položaja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Minister je premierki Ani Brnabić podal odstopno izjavo, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

V odstopni izjavi je Ružić še enkrat izrekel najgloblje sožalje vsem, ki so izgubili svoje najdražje. "Naj mali angeli počivajo v miru in naj nam Bog pomaga, da se to nikoli več ne ponovi," je zapisal.

Poudaril je, da bodo dramatične podobe dogajanja v šoli ter solze ob izrekanju sožalja staršem, ki so izgubili otroke, za vselej ostali pečat na njegovi duši.

"Odstop je osebno, a tudi politično dejanje, v razvitih demokracijah je izraz moči, v naši regiji pa je pogosto izraz slabosti. Naj presodi javnost," je še zapisal v pismu premierki.

Ružić je bil od sredinega dogodka deležen pozivov k odstopu zaradi njegove moralne odgovornosti. Sindikat učiteljev pa je opozoril tudi na obupne razmere v srbskem šolstvu in celotnem izobraževalnem sistemu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta