Po zrušenju tal v indijskem templju najmanj 35 mrtvih

STA, M.R.
31.03.2023 10:38

V hindujskem templju v mestu Indore v osrednji Indiji so se včeraj zrušila tla, pri čemer je umrlo najmanj 35 ljudi, med njimi tudi otroci, ki so ob zrušenju padli v stopničasti vodnjak pod tlemi, so sporočile tamkajšnje oblasti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična
Reuters

Reševalna akcija še poteka, trenutno pa pogrešajo še eno osebo. "Petintrideset ljudi je umrlo. Ena oseba je še vedno pogrešana. Reševalne akcije potekajo," je povedal okrožni sodnik v mestu Indore Ilayaraja T. Po besedah notranjega ministra zvezne države Madja Pradeš Narotama Mišre je poteka tudi preiskava dogodka.

Indijski premier Narendra Modi je v odzivu na nesrečo dejal, da ga je ta "izredno prizadela" in da vlada zvezne države pospešeno vodi reševalne akcije. "Moje molitve so z vsemi prizadetimi in njihovimi družinami," je dodal. Medtem so iz njegovega urada sporočili, da bodo najbližjim sorodnikom žrtev izplačali odškodnino v višini 200.000 rupij oziroma 2400 ameriških dolarjev.

Hindujski templji po vsej Indiji so bili v četrtek ob prazniku Ram Navami polni vernikov. Smrtonosne nesreče na krajih čaščenja so sicer v državi dokaj pogoste, posebno med večjimi prazniki.

Leta 2016 je po eksploziji, ki jo je povzročil prepovedan ognjemet v templju ob hindujskem novem letu, v zvezni državi Kerala umrlo najmanj 112 ljudi. Tri leta pred tem je v stampedu blizu templja v Madji Pradeš umrlo 115 ljudi. V še enem stampedu leta 2008 v templju na hribu v mestu Jodhpur na severu države pa je umrlo okoli 224 romarjev, več kot 400 pa je bilo poškodovanih.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta