Ruski vojak med ropanjem v Hostomelu v bližini Kijeva ukradel brezžične slušalke. Izkazalo se je, da je bil zelo nepremišljen ...

Va
20.04.2022 13:02

Okradeni Ukrajinec je dobil "neposredni prenos" premikov ruskih okupacijskih sil.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Uničenje v Hostomelu
Reuters

Vojna piše bizarne zgodbe. Zaradi drobnih brezžičnih slušalk, ki jih je ruski vojak ukradel med ropanjem hiš v ofenzivi v Hostomelu v bližini Kijeva, je neki Ukrajinec, za čigar hišo je šlo, dobil "neposredni prenos" premikov ruskih okupacijskih sil, je objavil časnik The Times.        

Vitalij Semenets je uporabil Applovo aplikacijo "Find My" in prek bluetootha spremljal, kje so njegove slušalke, zdaj pa to objavil na instagramu. 

Zgodilo se je na začetku ruske invazije v Ukrajino. Ko pa so se ruske enote ta mesec umikale iz Kijeva, je Semenetsova aplikacija zaznala njegove brezžične slušalke - na meji z Belorusijo! Prejšnji teden jih je nato lociral v ruskem Belgorodu, kjer so se ruske sile zbirale pred načrtovanimi okrepljenimi napadi v ukrajinski regiji Donbas.

Fotografije nadzornih kamer skoraj vsak dan ujamejo ruske vojake, kako s poštnih uradov v Belorusiji svojim družinam na naslove v Rusiji pošiljajo pakete, naropane v Ukrajini. Ukrajinska varnostna služba je zaznala celo popis želja, ki naj bi ga bil eden od ruskih vojakov dobil od svojega sorodnika, ki si je iz vojnega plena zaželel prenosni računalnik, teniske in oblačila ...

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta