S Slovencema na križarki, ki je zaradi suma okužbe s koronavirusom obtičala v Italiji, je vse v najlepšem redu

STA, A.L., M.R.
30.01.2020 13:29

Testi suma okužbe z nevarnim koronavirusom na križarji Costa Smeralda je pokazal, da ne gre za okužbo z omenjenim virusom. Zaradi suma je križarka danes obtičala v italijanskem pristanišču Civitavecchia blizu Rima na krovu ladje pa je kot 6000 turistov. Na njej sta tudi dva Slovenca.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Obstajal je sum, da je z virusom okužena ženska iz Macaa. Zdravniki so preverili njeno stanje in ugotovili, da ne gre za okužbo z omenjenim virusom, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Okužbo so najprej ovrgli preliminarni testi, nato pa še kasnejše analize.
Trije zdravniki in medicinska sestra so se v pristanišču Civitavecchia vkrcali na križarko ter kitajskemu paru odvzeli vzorce, ki so jih poslali na testiranje, so sporočile lokalne zdravstvene oblasti. Ženska naj bi imela vročino. Rezultati testiranja naj bi bili znani danes popoldne.
Vključno s posadko je na ladji, ki je v lasti ladijske družbe Costa Crociere, okoli 7000 ljudi, ki so bili v karanteni. Križarka Costa Smeralda je pred dnevi izplula iz Savone na severu Italije ter se ustavila v Marseillu, Barceloni in Palmi de Mallorci, preden je prispela v Civitavecchio.
"Naredili smo vse, kar je bilo treba. Razmere so pod nadzorom in trenutno se zdi, da na krovu ni nobenih razlogov za zaskrbljenost," je dejal poveljnik obalne straže Vincenzo Leone.

Na ladji tudi dva Slovenca

V agenciji Kompas so nam potrdili, da sta na ladji tudi dva potnika iz Slovenije. Z njima so navezali stik danes popoldne in povedala sta, da je z njima vse v redu. Popoldne sta se lahko tudi sončila na palubi, trenutno pa še ne smejo z ladje. A sporočili so jim, da bodo lahko tisti potniki, ki v Rimu zaključujejo svoje križarjenje, še danes lahko ladjo zapustili. Ni pa še jasno, ali bo ladja nocoj ostala v italijanski prestolnici, ali bo odplula naprej. Po vsej verjetnosti bo lahko odplula. 
Sicer pa je na svojem Instagram profilu Lea Filipovič, bolj znana kot Lepa Afna, potrdila, da sta na ladji skupaj s partnerjem Anžetom Leskovarjem. "Midva sva okej. Na ladji čakava skupaj z ostalimi gosti na nadaljnje informacije," je zapisala.
TV Slovenija je sicer poročala, da je na ladji devet slovenskih državljanov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta