Smrtnih žrtev tornada v Kentuckyju že 64, a bojijo se, da to ni zadnja številka

STA, Va
13.12.2021 20:53
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Guverner ameriške zvezne države Kentucky Andy Beshear je povedal, da se je uradno potrjeno število smrtnih žrtev tornadov, ki so v noči na soboto divjali po Kentuckyju in nekaj drugih zveznih državah ZDA, v njegovi državi povzpelo na 64. Beshear pričakuje, da bo število smrtnih žrtev še naraslo. Dokončno število ne bo znano še nekaj tednov, saj reševalne ekipe s pomočjo nacionalne garde in slednih psov še vedno iščejo žrtve v ruševinah, ki so ostale za tornadi. "Še več jih bo. Zanesljivo več kot 70, morda celo 80," je dejal kentuckyjski guverner.

Najmanj 14 smrtnih žrtev je bilo še v drugih zveznih državah, med drugim v Illinoisu, Missouriju in Arkansasu ter Tennesseeju.

Ameriški predsednik Joe Biden je v nedeljo zvečer Kentucky označil za območje velike naravne nesreče, kar omogoča hitrejši dotok zvezne pomoči. Kentucky bo Biden v sredo tudi obiskal. Ogledal si bo škodo v najhuje prizadetih mestih Mayfield in Dawson Springs, so napovedali v Beli hiši. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta