Sodba: Petje Thompsonove pesmi je prekršek za dobrih 100 evrov, pevec bi lahko šel tudi v zapor

M.R.
14.08.2019 10:16
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Avtor sporne pesmi je Marko Perković Thomspon, ki bi mu nekateri zelo radi prisluhnili tudi pri nas. 
Vedran Karuza
prekrškovno
"Bojna Čavoglave"
"za dom spremni"
Jutarnji
"za dom"
"za dom spremni"
NDH
Sinišo Senajnovićem
"Dejstvo, da je navedeni pozdrav del avtorskega umetniškega dela, ne spreminja dejstva, da simbolizira sovraštvo do ljudi drugačne vere in etnične pripadnosti, manifestira rasistično ideologijo in podcenjuje žrtve zločinov proti človečnosti, hkrati pa je tudi v nasprotju z 39. členom hrvaške ustave,"
"Opisano vedenje vsekakor dodatno ustvarja vzdušje, ki vpliva na javni red in mir na način, da se druge poziva k izražanju sovraštva in nasilja oziroma ustvarja latentna nevarnost, nelagodje in vznemirjenost pri osebah, ki se uvrščajo v večinsko etnično ali versko skupino,"
Marku Perkoviću Thompsonu
Makarske
Mario Roso
Makarski
vojaške
prekrškovno
stroškov
prekrškovno
prekrškovno

Pel jo je na željo sedanjega gvardijana

Jutarnji
"Ni me tako zelo finančno prizadela, sem pa jezen. Ker so me kaznovali zaradi ničesar. Sam ne mislim, da gre za žaljiv pozdrav, in zdaj ne vem, kako naj se vedem. Tudi letos sem jo zapel na obletnici Nevihte, a brez pozdrava. Naj povedo, ali je ta pesem prepovedana ali ne. Ali pa naj rečejo, da je jaz ne smem izvajati, Thompson pa jo lahko,"
"Leta 2015 sem jo zapel na prošnjo predstojnika samostana, ki se je letos fotografiral z Andrejem Plenkovićem v Sinju. On si je zaželel, jaz pa sem odpel,"
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta