V Avstriji od sobote brez pogoja PC tudi tam, kjer je možnost tesnega fizičnega stika

STA, Va
08.02.2022 13:47

Od sobote pogoj PC tudi ne bo več veljal za trgovine, muzeje in knjižnice. Še naprej pa je obvezna zaščitna maska vrste FFP2. Gostinski lokali se bodo morali še naprej zapirati opolnoči.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
FILE PHOTO: A sign reads 'Welcome. Please remember your FFP2 mask and 2-G proof. Thank you for your assistance!' in front of a store, one day before the start of compulsory vaccination in Austria during the ongoing coronavirus disease (COVID-19) pandemic, in Salzburg, Austria, January 31, 2022. REUTERS/Lukas Barth/File Photo (foto: Lukas Barth)
Lukas Barth

Avstrijska vlada se je odločila, da bo kljub trenutnemu vrhu okužb s koronavirusno različico omikron sprostila ukrepe. Odprava pogoja PC (preboleli ali cepljeni proti covidu-19) bo od sobote veljala tudi za storitve, kjer prihaja do tesnega telesnega stika.

Vlada na Dunaju je odpravila tudi omejitev števila prisotnih na prireditev. Za prireditve sicer še naprej veljata pravilo PC in uporaba zaščitne maske vrste FFP2 tako na prostem kot v notranjih prostorih, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Za obisk frizerja bo poslej v veljavi pogoj PCT (preboleli, cepljeni, testirani). Še naprej je obvezna nošnja zaščitne maske vrste FFP2.

Že predtem je Avstrija napovedala, da od sobote pogoj PC ne bo več veljal za trgovine, muzeje in knjižnice. Še naprej pa je obvezna zaščitna maska vrste FFP2. Gostinski lokali se bodo morali še naprej zapirati ob 24. uri.

V Avstriji so v zadnjih 24 urah potrdili 27.087 novih okužb, kar je nekoliko več kot pred tednom dni, ko so jih potrdili 25.894, a je kljub temu število novih okužb rahlo upadlo že šesti dan zapored. V zadnjih 24 urah je umrlo 24 covidnih bolnikov. Na intenzivni negi je 194 covidnih bolnikov, kar je za osem manj kot dan prej, na spletni strani poroča avstrijski Kronen Zeitung.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta