V Italiji manj novih okužb z novim koronavirusom in več smrti zaradi covida-19

Gr.G.
12.10.2020 21:11

Trenutno se v italijanskih bolnišnicah zaradi covida-19 zdravi 4821 bolnikov, od tega 452 na intenzivni negi, kar je 32 več kot dan prej.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

V Italiji so danes zabeležili zmanjšanje števila novih okužb z novim koronavirusom na dnevni ravni in hkrati potrdili več smrti zaradi covida-19. V zadnjih 24 urah so potrdili 4619 novih okužb, dan prej 5456. Hkrati so potrdili 39 novih smrti zaradi covida-19. V Italiji je od začetka epidemije covida-19 v februarju umrlo 36.205 bolnikov. Na Apeninskem polotoku se je sicer povečalo število aktivnih okužb z novim koronavirusom. Teh je 82.764. Povečalo se je tudi število bolnikov s covidom-19, ki potrebujejo bolnišnično zdravljenje.

EPA

Italijanska vlada namerava predvidoma še nocoj sprejeti odlok o strožjih ukrepih za preprečitev širjenja okužb. Med drugim naj bi prepovedali zbiranje skupin pred bari in restavracijami ter omejili število oseb na zasebnih druženjih. V lokalih naj bi stregli samo za mizami, ki naj bi bile postavljena na ustrezni razdalji. Prepovedali naj bi tudi kontaktne športe.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta