V nesreči vojaškega tovornjaka v proruski ukrajinski regiji 16 mrtvih

STA, Va
07.12.2022 13:15

Vodja proruskih separatistov v Donecku je sporočil, da so med mrtvimi tudi proruski borci.Regijo Doneck, pomembno predvsem zaradi rudarstva in jeklarstva, si je Rusija po mednarodno nepriznanih referendumih priključila septembra.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

V prometni nesreči vojaškega tovornjaka v regiji Doneck na vzhodu Ukrajine je umrlo 16 ljudi, je sporočil vodja proruskih separatistov v regiji Denis Pušilin. Dodal je, da so med mrtvimi tudi proruski borci ter da so bile v nesreči poškodovane štiri osebe.

"Tragedija na avtocesti T-0517 je zahtevala 16 življenj, med njimi je bilo nekaj naših branilcev," je prek Telegrama sporočil Pušilin in svojcem žrtev izrazil iskreno sožalje, poškodovanim pa zaželel hitro okrevanje.

Po podatkih iz poročila tamkajšnjih oblasti je vojaški tovornjak na avtocesti med krajema Šahtarsk in Čistjakove, nekdaj znanim pod imenom Torez, trčil v minibus.

Regijo Doneck, pomembno predvsem zaradi rudarstva in jeklarstva, si je Rusija po mednarodno nepriznanih referendumih priključila septembra letos, čeprav ruske sile ne nadzorujejo celotne regije.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta