V neurjih na jugu Francije huje poškodovana dva človeka

STA, A.L.
17.08.2022 13:11

Več delov Francije so po več tednih hude suše minulo noč zajela silovita neurja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Najhuje je bilo na jugu države. Tam sta bila po poročanju tujih tiskovnih agencij huje poškodovana dva človeka, ko se je na njun šotor in prikolico v avtokampu podrlo drevo.

69-letna ženska je pri tem utrpela smrtno nevarne poškodbe. Tudi 79-letnega moškega so s hudimi poškodbami prepeljali v bolnišnico.

Vročinska neurja so se v torek zvečer razbesnela v več delih Francije, najhuje pa je bilo na jugu države.

Dež je povzročal preglavice tudi v Parizu

Tam je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP v eni uri padlo med 20 in 40 milimetrov dežja, na nekaterih območjih pa celo do 90 milimetrov. Ker je bila zemlje zaradi suše marsikje zbita, ni mogla vpiti tolikšne količine vode naenkrat, zato je marsikje poplavila ceste in druge površine.

Dež je povzročal preglavice tudi v prestolnici Pariz, kjer je voda zalila nekaj postaj podzemne železnice.

Je pa dež prinesel olajšanje za gasilce, ki so se po vsej Franciji borili s številnimi požari. Po poročanju AFP so večino požarov po deževju uspeli omejiti, potem ko je zgorelo več tisoč hektarjev površin.

Tudi danes do večera za sredozemsko obalo Francije velja opozorilo oranžne stopnje pred nevihtami in poplavami. Oblasti pozivajo ljudi, naj v času trajanja opozoril preložijo potovanja ter naj ne iščejo zavetja pod drevesi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta