V novem začasnem taborišču na Lezbosu več kot 240 okuženih z novim koronavirusom

STA, Gr.G.
21.09.2020 16:36

Začasno taborišče so na hitro zgradili, potem ko je požar uničil taborišče Moria, največji migrantski center v Evropi. Več kot 12.000 ljudi, ki so ostali brez strehe nad glavo, je spalo ob cestah, na parkiriščih in celo na pokopališču.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

V novem začasnem taborišču za migrante na grškem otoku Lezbos je z novim koronavirusom okuženih več kot 240 prosilcev za azil, je danes sporočila grška agencija za javno zdravje. Kot so sporočili, je bilo med 7000 testiranimi prosilci za azil 243 pozitivnih. Testirali so tudi 120 policistov in 40 uslužbencev taborišča, vendar so bili vsi negativni.

Reuters

Začasno taborišče so na hitro zgradili, potem ko je požar uničil taborišče Moria, največji migrantski center v Evropi. Po dobrem tednu so namestitev dobili na nekdanjem strelišču grške vojske nekaj kilometrov stran, kjer so postavili začasno taborišče. Številni migranti niso želeli nazaj za ograjo, saj je spomin na slabe razmere v prenapolnjenem taborišču Moria še živ.

Reuters

Več prosilcev za azil se je pritožilo, da v šotorih v novem taborišču ni posteljnine in da so sanitarije osnovne, poroča francoska tiskovna agencija AFP. V zvezi s požarom v Morii je požiga osumljenih šest mladih Afganistancev. Grški minister za migracije Notis Mitarakis je danes v parlamentu dejal, da bodo odgovorni za požar kazen prestali v Grčiji, nato pa bodo izgnani.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta