V Parizu po eksploziji aretirali moškega z ruskim in ukrajinskim državljanstvom

STA, A.L.
05.06.2024 21:08

V Franciji so uvedli preiskavo proti moškemu z državljanstvom Rusije in Ukrajine, ki je bil v ponedeljek v hotelu na obrobju Pariza hudo poškodovan v eksploziji doma izdelane bombe.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Policija je na kraju eksplozije našla material za izdelavo eksplozivnih naprav, moškega pa so aretirali, je nocoj sporočilo protiteroristično tožilstvo v Parizu.

Protiteroristično tožilstvo je po poročanju tujih tiskovnih agencij začelo preiskavo o sodelovanju v teroristični kriminalni združbi z namenom pripravljanja napadov in posedovanju eksplozivnih naprav.

Po poročanju francoskega časnika Le Journal du Dimanche, ki se sklicuje na varnostne kroge, preiskovalci sumijo, da je 26-letnik iz Donbasa ruski vohun, ki je načrtoval napad na francosko vojaško opremo, namenjeno Ukrajini. Domnevajo tudi, da je deloval sam. V njegovi hotelski sobi v Roissyju odkrili amonijev nitrat, poceni eksploziv, ki ga pogosto uporabljajo teroristi.

Časnik Le Parisien piše, da naj bi moški policiji povedal, da je želel sam izdelati baterije za mobilne telefone, ko je prišlo do eksplozije.

Iz Francije so v času priprav na letošnje poletne olimpijske igre v Parizu večkrat poročali o primerih domnevnega ruskega vpliva in poskusov destabilizacije.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta