V predmestju Pariza napadalec obglavil učitelja zgodovine

STA, M.R.
16.10.2020 19:10

V pariškem predmestju je danes napadalec obglavil moškega. Policija je kasneje v streljanju huje ranila napadalca, ki je kasneje podlegel poškodbam. Francosko protiteroristično tožilstvo je že uvedlo preiskavo incidenta. Prizorišče si je ogledal tudi predsednik Emmanuel Macron in potrdil, da je šlo za teroristični napad.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Policija je na Twitterju pred tem zapisala, da v omenjenem delu predmestja poteka intervencija in da naj se občani izogibajo območja. Podobno so posvarili za bližnji kraj Eragny-sur-Oise, kjer je policija v streljanju ranila domnevnega napadalca. Ta je kasneje umrl.

Župan kraja Eragny-sur-Oise Thibault Humbert je za televizijo BFM potrdil, da je domnevni napadalec mrtev. Ob tem je izrazil ogorčenje nad nasilnim dejanjem.

Tožilstvo obravnava incident kot umor, ki je povezan s teroristično organizacijo.

Francija je bila v preteklih letih večkrat tarča islamističnih napadov. Pred nekaj tedni se je pred prostori uredništva satirične revije Charlie Hebdo zgodil napad z nožem. Trenutno sicer poteka sojenje proti osumljenim vpletenosti v teroristični napad na revijo leta 2015.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta