V Srbiji protestirali sede: "Sedi, ne nasedaj!"

K. Š., STA
10.07.2020 08:30

V več srbskih mestih so se v četrtek zvečer znova zbrali protestniki, a o nasilju niso poročali. Zbrali so se večinoma mladi, ki so v veliki meri protestirali sede, s čimer so se hoteli ograditi od nasilnežev, ki so v minulih dneh "ugrabili" proteste. Pridružili so se jim tudi zdravstveni delavci iz beograjskih bolnišnic za obolele s covidom-19.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

"To nocoj je povsem državljanski protest," je dogajanje ocenil igralec in opozicijski voditelj Sergej Trifunović. Ta je bil v protestih v sredo zvečer ranjen v napadu, ki ga sam pripisuje "državnim elementom", ki so vdrli na protivladni shod.
Med nasilneži, ki so v minulih dneh spremljali proteste ter izzivali izgrede in spopade s policisti, naj bi bili namreč tudi privrženci srbskega predsednika Aleksandra Vučića, ki naj bi skušali na ta način očrniti in diskreditirati nasprotnike vlade.
Shodi so sicer v četrtek potekali v številnih mestih po bolj ali manj vsej Srbiji, med drugim v Beogradu, Novem Sadu, Nišu, Čačku in Kragujevcu. Med protestniki so bili številni mladi, prišlo pa je tudi več opozicijskih politikov, ki so sicer poudarjali, da tam niso kot predstavniki politične opozicije, ampak kot del širšega "demokratičnega gibanja", poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Reuters
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta