(VIDEO) Hongkong dosegel tajfun Saola, posnetki divjanja neurja so presunljivi

sta, M.D.
02.09.2023 20:57

Južni del Kitajske vključno s Hongkongom je danes dosegel tajfun Saola, zaradi katerega so na gosto naseljenem območju razglasili najstrožje varnostne ukrepe.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

O smrtnih žrtvah ne poročajo, poškodovanih je bilo več kot 50 ljudi, kitajske oblasti pa opozarjajo, da nevarnosti še ni konec. Zaradi Saole so v Hongkongu v petek zvečer razglasili najvišjo stopnjo pripravljenosti, kar se je od konca druge svetovne vojne zgodilo le šestnajstkrat.

Po poročanju nemške tiskovne agencije dpa so po divjanju tajfuna v bolnišnice zaradi poškodb sprejeli 55 ljudi, še okoli 500 jih je potrebovalo zdravniško pomoč.

epa

Potem ko je tajfun davi po lokalnem času prešel Hongkong, so tam ukrepe omilili, a oblasti so ljudi opozorile, naj ostanejo v pripravljenosti, saj dež in močan veter še vedno predstavljata nevarnost.

Reuters

Zaradi tajfuna so odpovedali številne letalske polete, prekinjen je bil tudi promet po kopnem. Poročajo o številnih izruvanih drevesih in poplavah.

Nasa

Kitajske oblasti so v petek sporočile, da bi lahko bil Saola najmočnejši tajfun na območju južne Kitajske po letu 1949. To je sicer že deveti tajfun v regiji letos.

Reuters
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta