(VIDEO) Maščevanje: Mehiški mamilarski kartel brutalno ubil policista, ki je prijel El Chapovega sina

M.R.
08.11.2019 20:14

Mehiškega policista, ki je pred nekaj tedni aretiral sina narkošefa Joaquina "El Chapa" Guzmana, so v sredo napadalci brutalno ubili z najmanj 150 izstreljenimi naboji v njegov avtomobil.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Joaquin "El Chapo" Guzman pred izročitvijo ZDA leta 2017.
EPA

Samo likvidacijo so posnele varnostne kamere, na posnetku pa je mogoče videti napadalce s polavtomatskimi puškami, ki so izstopili iz avtomobila in 30 sekund streljali na parkirano vozilo, v katerem je sedel 32-letni policist Eduardo N. Pred tem so storilci policistu sledili. 
{twitter}https://twitter.com/ContigoPuebla/status/1192550022086156288{/twitter}
Lokalni mediji poročajo, da je prav on 17. oktobra sodeloval v prijetju Ovidia Guzmana Lopeza, sina prvega moža mehiškega narkokartela El Chapa, ki v ZDA prestaja zaporno kazen. Takoj po prijetju so člani kartela Sinaloa napadli policiste, saj so želeli rešiti svojega vodjo. 
Zaradi tega so se mehiške oblasti odločile, da prijetega Lopeza izpustijo, s čimer so želele zaščititi svoje varnostne službe in vzpostaviti mir v mestu Culiacan, kjer se je to dogajalo. Boji so se namreč razširili na več lokacij v mestu, člani kartela pa so postavili tudi več cestnih zapor in blokirali promet. Vdrli so tudi v zapore in osvobodili med 20 in 30 zapornikov. 
Nekdanji vodja kartela Sinaloa El Chapo je leta 2015 pobegnil iz mehiškega zapora, a je bil pozneje aretiran in leta 2017 izročen ZDA. Zaradi preprodaje mamil in pranja denarja so ga ameriške oblasti obsodile na več kot 30 let zaporne kazni. Po aretaciji El Chapa naj bi imel 28-letni Ovidio Guzman Lopez ključno vlogo v kartelu. Zanj in za njegovega starejšega brata Joaquina Guzmana Lopeza pa je zaradi tihotapljenja drog v ZDA ameriško ministrstvo za pravosodje februarja letos prav tako že izdalo obtožnico.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta