(VIDEO) Vdova Alekseja Navalnega Ruse pozvala, naj se na dan volitev zberejo pred volišči: "Potem je izbira vaša ..."

Va
06.03.2024 16:40

V nedeljo, 17. marca, bodo v Rusiji predsedniške volitve.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Julija Navalna
EPA

Julija Navalna, vdova ruskega opozicijskega voditelja in ostrega kritika Kremlja Alekseja Navalnega, ki je umrl sredi februarja v ruski kaznilnici kot politični zapornik, je Ruse pozvala, naj na volitvah 17. marca glasujejo proti ruskemu predsedniku Vladimirju Putinu ali pa glasovnico uničijo.

Navalna, ki si je zadala nadaljevati soprogovo delo, je v novem videosporočilu povedala, da jo množica, ki se je zbrala minuli petek na pogrebu njenega soproga, navdaja  z upanjem. Ruse je pozvala, naj se pridružijo protestu na dan volitev, kakor je bil pozival že Navalni. 

"Moramo izkoristiti dan volitev in pokazati, da obstajamo in da nas je veliko. Mi smo resnični, živi ljudje in nasprotujemo Putinu. Vsi pojdite na glasovalno mesto ob istem času, 17. marca opoldne," je pozvala.    

To je bil načrt Navalnega. Volivci bi s takšno kolektivnostjo po njegovem oblastem preprečili, da jih aretirajo.

Kaj narediti potem? "Izbira je vaša," nadaljuje Navalna. "Lahko glasujete za kateregakoli kandidata, ki ni Putin. Lahko uničite glasovalni listič ali pa nanj z velikimi črkami napišite Navalni. Tudi če ne vidite smisla v odhodu na volitve, samo pridite in bodite pred voliščem, potem pa se vrnite domov."

Alekseja Navalnega so pokopali minuli petek v Moskvi. 
Reuters
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta