Čarobna noč rdečih spodnjih hlač

Denis Bende Živčec
31.12.2023 03:00

Konec leta spremljajo vraže, ki so se stkale tudi v oblačila. Še bolj učinkovito pa bo, če se pred silvestrovim dobro naspimo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Rdeče spodnje perilo naj bi prinašalo srečo, a obstaja nekaj pravil.
Profimedia

Konec leta je poseben, čaroben čas, ki ga spremlja veliko simbolike, vse z namenom, da bi bilo naslednjih dvanajst mesecev kar se da radodarnih in milih z nami. Večina vraž se sicer nanaša na okraševanje doma in pripravo jedi, a nekaj novoletne vraževernosti se je stkalo tudi v oblačila, ki naj bi jih nosili na pregovorno najdaljšo in najbolj bleščečo noč v letu, ne glede na to, ali boste silvestrovali v večji družbi ali kar na domačem kavču.

Pazite na hlačke in zvezdne utrinke

Medtem ko ima vsaka država svojo novoletno tradicijo in običaje za srečo, obredi nekaterih kultur segajo več sto let nazaj, med njimi tudi tradicija nošenja rdečega spodnjega perila na silvestrovo. V Italiji to zagotavlja srečo in uspeh v prihodnjem letu, po španski tradiciji pa naj bi nošenje prazničnega rdečega spodnjega perila začinilo vaše ljubezensko življenje. Rdeča barva predstavlja strast, kri, zdravje in življenje samo. Ob tem velja pripomniti, da mora biti rdeče spodnje perilo darilo, kar pomeni, da "uroki" ne bodo delovali, če ga kupite sami. Prav tako mora biti to novo spodnje perilo, ki ga boste prvič oblekli prav na silvestrovo. Torej, ne glede na to, ali imate za svojo novoletno zabavo zmenek ali ne, morate svojemu spodnjemu perilu, če želite pregnati smolo in si v prihodnjem letu zagotoviti zadovoljstvo in srečo, posvetiti malo več pozornosti oziroma obleči rdeče spodnje perilo. Tako ženske kot moški.

Novoletno vraževerje, ki mu nekateri pravijo kar praznoverje, ima še več dimenzij. Če v silvestrski noči vidite zvezdni utrinek, si takoj nekaj zaželite in to se bo zgodilo. Za silvestrovo je treba s hrupom odganjati zle duhove, vendar se ne sme nič razbiti, ker je to slab znak za novo leto, v katerem bi nam lahko marsikaj padlo iz rok in se razletelo. Zadnjega decembra in prvega januarja ne smete jokati, poleg tega mora biti 31. decembra hladilnik poln jedače in pijače, tedaj bo vse leto dovolj vsega. V vseh denarnicah v hiši mora biti na prehodu iz zadnjega decembra v prvi januar vsaj nekaj denarja, največ v tisti, ki jo najpogosteje koristite. Do 31. decembra poplačajte vse dolgove, ki jih imate, če leto začnete z dolgovi, bo denarja primanjkovalo vse dni. Do konca leta plačajte vse račune, sicer jih bo vse leto prihajalo še več.

Tudi med prazniki poskrbite za formo

Ali novoletni uroki delujejo, presodite sami, vsekakor pa lahko ob koncu leta naredite marsikaj, da bi se počutili bolje, se raje pogledali v ogledalo, bili bolj sproščeni in nasmejani. Na najdaljšo noč v letu si vsi želimo lepega, svežega in sproščenega videza. V tem frenetičnem predprazničnem času, ko vsi hitimo in želimo postoriti vse, česar v iztekajočem se letu še nismo, ostane kaj malo časa za nas same. Vendar obstajajo tretmaji, ki nam vzamejo malo časa, a so učinkoviti.

Rdečo povezujemo z božičem, a je čudovita tudi na silvestrovo.
Profimedia
Tudi preprosta črna obleka bo s pravimi dodatki pustila močan vtis.
Profimedia

Da bi se za praznične dni bolje počutili, poskrbimo za dovolj gibanja, predvsem na svežem zraku. Telesna aktivnost priskrbi celicam dodaten kisik, to dobro dene njihovi presnovi in s tem tudi videzu kože. Po intenzivnem gibanju je koža videti bolj sveža in napeta. Poleg tega se začne telo potiti. Pri tem se skozi pore izločajo odpadne snovi presnove in strupi. Po vadbi se počutimo bolj uravnoteženi in veseli, kar se odraža tudi na naši zunanjosti. Pa naj pol ure vadbe na dan pride v navado skozi vse leto, ne samo v prazničnih dneh. Druga skrb je zdrava prehrana. Kakor že čivkajo vrabci na strehi, naj bo v njej veliko sadja in zelenjave, sveže iztisnjenih sokov, žita, jogurta, malo mesa in sladkarij. Sedaj je čas kislega zelja, ki vsebuje ogromno vitaminov in mineralov ter ureja prebavo. Tudi odraz slednje je svež videz, zdrav ten in sijoče oči ter seveda dobra volja.

Da bi si pridobili dovolj energije za praznične dni, saj se ti vrstijo ves advent, posebno intenzivno je okoli božiča in na silvestrovo, je pomembno, da dovolj spimo. Spanec nas polepša. Koža se najbolje obnavlja med spanjem v prvi polovici noči. Spanec je eno najboljših sredstev za nego kože. Tri dni zapored pojdite spat ob istem času, a ne zelo pozno. Po možnosti se tega ritma držite še naprej.

Novoletna zaobljuba: redno na masažo

Pred zabavo si nanesite kremo za telo z bleščicami. Za lase poskrbimo tako, da obiščemo frizerja, ki nam jih bo ustrezno pristrigel, osvežil z barvnim prelivom, za najdaljšo noč pa si jih lahko po okusu posujemo z bleščicami.

Včasih se nam zdi, da smo tako zelo utrujeni, da bi nam le telesni počitek koristil. Pravzaprav smo utrujeni bolj psihično kot fizično, zato se ne smemo prepustiti lagodju kavča ali fotelja. Sploh če se želimo rokovati z novim letom vsaj približno sveži in sproščeni. Zato je najboljše, da jo mahnemo na sprehod in si tudi rezerviramo vsaj 20-minutno masažo pri najljubšem maserju. Masaža, klasična ali katera druga, namreč segreva in sprošča napete mišice, razteza vezivno tkivo sklepov, spodbuja pretakanje mezge, pripomore k boljšemu dihanju, povečuje izločanje odpadnih in strupenih snovi iz telesa, preko živčnih prog deluje na notranje organe in regulira njihovo delovanje, trenira vlakna vezivnega tkiva in pripomore k prožnosti kože. Vsaj enkrat na mesec si jo privoščimo, čeprav se bomo morali na njen račun odpovedati čemu drugemu.

Bleščeči ali bolj zadržani, najlepši boste dobro naspani.
Profimedia
Konec leta je priložnost za tisto obleko z bleščicami, ki jo čez leto hranite v omari.
Profimedia

Poleg masaže na naš organizem izredno blagodejno vpliva tudi aromaterapija, ki se dandanes vse bolj uveljavlja. Ljudje uporabljajo eterična olja za blažitev stresa in napetosti. Vedno jih uporabljajte po predpisanih navodilih.

Človek, ki je zadovoljen s samim seboj, je tisti človek, ki je zadovoljen tudi z življenjem. Koža odseva duševno razpoloženje bolj kot kateri drugi organ. Vse, kar dobro dene koži, je dobro tudi za dušo - in nasprotno. Kozmetika tako ni zgolj zadeva nečimrnosti in površinskosti, saj njeno delovanje sega do čustvenih središč v možganih. Vsaj ob praznikih si privoščimo malo več pozornosti.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta