Kdaj, če ne decembra? Bodite najsvetlejša zvezda zabave

Denis Bende Živčec
17.12.2023 02:30

Zdaj je priložnost, da se pokažete v svoji najbolj zloščeni in glamurozni podobi. Imamo nekaj nasvetov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ni treba, da je zmeraj drama. Naravno ličenje in pričeska bosta v kombinaciji z bleščečo obleko zadetek v polno.
Profimedia

Čas decembrskih zabav je na vrhuncu, večeri, ko se bomo želeli pokazati v najbolj zloščeni in svečani podobi, pa morda šele prihajajo. Gre za naporen mesec, ki ga tradicionalno spremlja nenaspanost, morda celo maček, a vredno se je vzeti v roke in se ohraniti v dostojni "party formi".

Pol ure telesne dejavnosti na dan nam bo zbudilo občutek življenjske moči, lahko si tudi zavrtimo glasbo in sami zaplešemo, kar nam bo obarvalo obraz z zdravim videzom. Poskrbimo za prijetno kopel, po njej za ustrezne kreme za telo, uredimo si lase in roke, nato si vzemimo čas za ličenje. Najbolj pomembno pri tem je, da izberete odlično podlago za ličilo in primerno uredite obrvi, ki so okvir vašega obraza. Lepo je, če na decembrskih srečanjih žarite kot zvezda.

Najprej o oblačilih. Poskusite kaj posebnega, morda starinski slog s pridihom hollywoodskega glamurja. Morda se zdi, da vam nimate zamisli, a ne skrbite. Na vas čaka veliko oblačil najrazličnejših barv, izbira zato ne bo težka. Lahko se odločite tudi za škrlatno barvo. Obleka s škrlatnimi odtenki vam bo zagotovila praznični in obenem eleganten videz. A preden se oblečete, se nežno ovijte v oblak svojega parfuma. Da vonj ne bo premočan, ga uporabite nekoliko pred odhodom od doma: nanesemo ga na sence, tilnik, vrat, med prsi ter na zapestja - in v pregibe nog.

Blišč v slogu starega Hollywooda

Če se želite zgledovati po slavnih hollywoodskih zvezdah, vam za to ni treba oditi k modnemu oblikovalcu. Omislite si morda kar zlato obleko, zakaj pa ne, in ta vam bo dala glamurozen videz, ki bo vreden hoje po rdeči preprogi. Svoj slog lahko začinite z občudovanja vrednim dekoltejem, dolžina krila ali obleke naj bo okoli kolen. Prefinjen in brezhiben videz bo zagotovljen. V praznovanj polnih dneh bomo lahko občudovali še druge dolžine - od školjkastih minic do klasičnih dolgih oblek. Vaša oblačila so lahko iz satena, žameta ali iz katerih drugih tkanin s svečanim videzom.

S klasiko ne morete zgrešiti. Pričeska in ličenje v slogu zlate dobe Hollywooda bosta zmeraj "ravno prav".
Profimedia

Za trendovski videz si boste morali nadeti obleko oranžne ali bronaste barve. Oranžna, bakrena in bronasta so decembra zelo popularne in dajejo seksi skrojenim oblekam eleganten pridih. Klasično oblačilo za zabave je lahko tudi na videz skromna črna obleka, ki jo okrasimo z biseri - z ogrlicami, broškami in zapestnicami. Lahko pa oblečete tudi usnjeno potiskano jakno; v njej boste videti kot super model.

Izjemno pomembni modni dodatki so v teh decembrskih dneh uhani; poleg tistih, ki so okrašeni z biseri, si lahko nadenete svetleče zlate ali srebrne uhane, saj se lepo skladajo z opisanimi oblekami. In če boste v rokah imeli morda še satenasto party torbico ter klasičen par sandal, boste kraljica decembrskih zabav.

Za slovesne priložnosti, kot so bližajoče se praznovanje božiča in novega leta, se boste tudi naličili drugače kot običajno - poigrali se boste z barvami in bleščicami, manjkati ne sme črn svinčnik, privoščite pa si lahko tudi umetne trepalnice. Ne glede na vrsto ličenja je zelo pomembno, da ustreza priložnosti, za katero se pripravljamo, obenem pa je prav, da se tako naličeni tudi dobro počutimo. Dnevno ličenje je naravno ličenje, pri katerem poudarimo najlepše na našem obrazu, obenem pa prikrijemo nepravilnosti na koži.

Portrait of happy lovely woman send a kiss to camera on isolated pink background with confetti. Happy celebration of new year, birthday,Image: 580351426, License: Royalty-free, Restrictions:, Model Release: yes
Profimedia

Z ličili poudarite svoje prednosti in skrijete nepravilnosti

Za naravno oziroma dnevno ličenje velja, da je manj več, da torej ne pretiravamo z ličili, da uporabimo barve senčil, ki so skladne z barvo oblačil, in da se izogibamo bleščečim ličilom. Povsem drugače pa je z večernim ličenjem ali ličenjem za posebne priložnosti, ki je v nasprotju z dnevnim močnejše, izrazitejše, uporaba svetlikajočih in bleščečih se ličil pa je ne le dovoljena, ampak celo zaželena, če ne že zapovedana. Glamurozni make up je torej drzen, lahko se poigramo z barvami, tako ličenje, stajling kot pričeska pa pri tem ne poznajo prepovedi in omejitev, saj se lahko povsem prepustimo domišljiji.

Ličenje sploh ni nič novega, saj so tehnike ličenja in poslikavo teles poznali že v davnini - še zmeraj pa uporabljamo ličila, kakršna so uporabljali Egipčani in Rimljani, celo način uporabe je skoraj enak. Mirno lahko rečemo, da gre za neke vrste umetnost, ki se je lahko z nekaj dobre volje nauči vsaka ženska. Z njim želimo prikriti drobne nepravilnosti na obrazu, poudariti prednosti, barvo in intenzivnost ličil pa prilagajamo priložnosti, modnim smernicam, barvi polti in oči - pa tudi letnemu času in lastnemu okusu. Pri nakupu ličil upoštevamo svoj tip kože, saj bo le tako rezultat ličenja takšen, kot smo želeli.

Boste praznovali doma? Udobnejša in domačna oblačila lahko dopolnite z urejeno pričesko in diskretnim ličenjem. Prazniki so.
Profimedia

Večerni make up je močnejši že zato, ker je svetloba v primerjavi z dnevno drugačna in je pastelne tone takrat težko opaziti. Pomembno je, da ne poudarimo vsega, torej ne hkrati oči in ustnic, ampak se raje odločimo le za eno. Če se odločimo, da bomo dali prednost očem, lahko uporabimo umetne trepalnice oziroma posamezne čopke na kotičkih oči, saj te z leti postanejo manj opazne, krajše, tanjše. Tako bomo očem povrnili njihovo čarobnost.

Seveda pa pri ličenju, tudi večernem, velja nekaj osnovnih pravil oziroma korakov, po katerih pridemo do želenega cilja. Najprej moramo kožo temeljito očistiti in nahraniti. Izberemo svoji koži primeren odtenek tekočega pudra, ki je lahko pri večernem ličenju nekoliko temnejši. Preden zasenčimo oči, nanesemo podlago, s katero bo make up zdržal vso noč. Obliko oči poudarimo s črtalom v kakršnikoli barvi, lahko tudi zelo intenzivni oziroma črni. Senčila so lahko intenzivna ali povsem nevtralna, pomembno je, da se svetijo. Z rdečilom za lica poudarite ličnice, nanesite pa jih po robu ličnice vse do lasišča. Preden zarišemo obliko ustnic, uporabimo podlago za ustnice, ki bo preprečila preliv šminke čez rob ustnice. S črtalom nato zarišemo obliko in izpolnimo celotno površino, nato pa s čopičem nanesemo šminko. Za bolj poudarjen videz ustnic uporabimo še glos, ki je lahko podoben odtenku šminke ali prozoren. Za konec s čopičem na čelo, nos, ličnice, brado in dekolte nanesemo še puder za porjavitev, za večerno priložnost pa je še bolje uporabiti bleščice za kožo.

Neločljiv del domačnih božičnih zabav so postali božični puloverji, a ni treba izbrati najbolj klovnovskega med njimi.
Profimedia

Ličenje, ko se zelo mudi

Današnji ritem je pač takšen, da se nam skoraj zmeraj mudi - včasih se doma ne utegnemo niti prav obrniti, ko nas že čakajo nove obveznosti. Če morate denimo na hitro običajno dnevno ličenje spremeniti v večerno, vam razkrijemo nekaj preprostih, a učinkovitih trikov. Na predel pod obrvjo nanesemo svetlo in svetleče se senčilo, ki se bo podalo senčilu na vekah, na predel ličnih kosti pa svetlikajočo se tekočo podlago. Oči lahko dodatno poudarimo s črtalom ali kajalom, ustnice pa s svetlikajočim se rdečilom ali glosom. Še opozorilo: oči optično povečamo, če na veke nanesemo svetle in svetleče se barve.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta